Плащането на 50 лв. допълнителна сума към пенсиите за август

...
Плащането на 50 лв. допълнителна сума към пенсиите за август
Коментари Харесай

50-те лева към пенсиите ще се плащат от 7 август

Плащането на 50 лева спомагателна сума към пенсиите за август ще се извърши в период дружно с регулярното заплащане на пенсиите - от 7 до 20 август, излиза наяве от известие на Националния застрахователен институт. Добавка ще получат всички към 2 121 000 пенсионери у нас. Това е първо заплащане за възрастните, което не зависи от размера на пенсията им. Борисов вкара практиката да раздава коледни и великденски добавки за пенсионерите, които живеят под линията на беднотия (363 лева за 2020 г.).

50-те лева са първата част от общо 150 лева еднократна помощ, която ще бъде раздадена на три пъти през месеците август, септември и октомври на всички пенсионери. За първия месец разноските за спомагателното заплащане са 106 043 350 лева

Важно конкретизиране Национален осигурителен институт прави и за хората, които получават инвалидни пенсии. След удължаването на изключителната епидемиологична конюнктура до 31 август, експертните решения на ТЕЛК/НЕЛК, чиито периоди са изтекли или изтичат по време на изключителното състояние и изключителната конюнктура, се не престават до 30 ноември 2020 година Предвид на това, инвалидните пенсии и добавките за непозната помощ на лицата с такива експертни решения ще продължат да се изплащат до 30.11.2020 година в това число, показват от Национален осигурителен институт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР