Плащаме до 1,376 млрд. долара за бронирани машини Страйкър“. Това

...
Плащаме до 1,376 млрд. долара за бронирани машини Страйкър“. Това
Коментари Харесай

Плащаме до 1,376 млрд. долара за бронирани машини Страйкър | Първата вноска ще бъде преведена тази година

Плащаме до 1,376 милиарда $ за бронирани машини „ Страйкър “. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев в отговор на въпрос по какъв начин се стигна до поръчката на бойните машини.

Точната сума, която ще би трябвало да дадем за " Страйкъри " ще стане известна, когато приключим плана, изключително пък в левове, защото договорът е в щатски долари, а курсът варира. Ние поемаме ангажимент да плащаме в долари. В взаимозависимост от курса на $ може да бъде преференциално и не толкоз преференциално в наша валута, само че няма да бъде надвишава тази сума от 1,376 милиарда $. Аз това го преглеждам като таван, който ние не би трябвало да надвишаваме, тсъобщи министърът.

" Първата вноска ще бъде преведена тази година. Очаква се до 2028 година да получим всички ", добави Тагарев.

" Проектът върви от 2012 година. Предните държавни управления са почнали по два разновидността да вървят - да изискат информация от компании производителки на такава техника в какви периоди и при какви условия биха могли да ги доставят. След това е взето решение от моя предходник да се обърне с писмо за искане към Съединени американски щати. Ние получихме отговор в края на август месец, реализирано беше общо схващане какво ни се предлага ", сподели той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР