Планувате ли пътуване в чужбина в следващите месеци? Един от

...
Планувате ли пътуване в чужбина в следващите месеци? Един от
Коментари Харесай

Къде ви дават $3000 ако идете и се заразите с К-19

Планувате ли пътешестване в чужбина в идващите месеци? Един от вероятните избори за дестинация е Узбекистан, където вероятността да се болестите с ковид е минимална, според формалните данни на медиците там.

В Узбекистан живеят над 33 милиона души, като там до момента има единствено 19 умряли, които потвърдено са били инфектирани с вируса.

Заради това управляващите в страната считат, че са едно от най-безопасните места за пътувания през тази година. Ето за какво те се надяват да привлекат повече гости с акцията си "Safe Travel Guaranteed ". Тя ще предлага отплата от 3000 $ за гости, които се окажат инфектирани след визитата си там, споделя Business Insider.

Узбекистанският президент Шавкат Мирзийоев е подписал указ през тази седмица, съгласно който междинната сума на разноските за лекуване на ковид в страната е точно 3000 $.

"Искаме да успокоим туристите, които желаят да дойдат в Узбекистан ", споделя Софи Иботсон, която е туристически представител на страната във Англия.

"Правителството е толкоз уверено, че равнището на сигурността и хигиеничните ограничения в бранша ще защитят туристите от заразяване, че президентът и е подготвен да каже: "Ако се болестите с ковид по време на вашата отмора в Узбекистан, ние ще ви компенсираме ", изяснява тя.

Разбира се, има измама за посетителите, които ще могат да получат компенсацията. Те ще бъдат задължени да създадат обиколката си в страната с локален гид.

Гидовете, както и местата за настаняване и даже забележителностите ще би трябвало да покрият строги санитарни условия, с цел да получат документ, който да подсигурява тяхната сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР