Планувано или не, всяко пътуване е повод за вълнение. И

...
Планувано или не, всяко пътуване е повод за вълнение. И
Коментари Харесай

5 неща, които не трябва да пропускаме преди пътуване

Планувано или не, всяко пътешестване е мотив за неспокойствие. И до момента в който постоянно се стараем да отделим нужното внимание за подготовката на куфара и ръчния си багаж, то постоянно се случва в последния миг да се окаже, че не сме се сетили да свършим някои много значими за комфорта на пътуването ни неща, като да вземем за пример да обменим пари, да платим сметките си или пък не сме намерили кой ще се грижи за домашния ни любим през времето, в което ще ни няма.
И защото четка и паста за зъби можем да си набавим елементарно съвсем на всички места, само че мъчно ще открием банкомат навръх нашата банка, споделяме 5 неща, за които постоянно забравяме да помислим преди пътуваме, а в случай че въпреки всичко се сетим за тях, нормално е „ прекомерно късно “.
1. Заредете всички устройства, които ще носите – смарт телефон, преносим компютър, GPS, портативна батерия, безжична колонка или каквато и да е друга джаджа
Практиката демонстрира, че съответно подготвяме всички електронни устройства, с които сме се сдобили, с цел да създадат пътуването ни по-лесно и комфортно, и когато пристигна моментът те да влязат в приложимост се оказва, че сме не запомнили да ги заредим. Така GPS навигацията или портативната батерия остават просто да ни тежат в багажа, вместо да са ни в помощ. Затова постоянно проверявайте заряда на устройствата преди пътешестване – някои от тях може да се окажат извънредно значими за спокойствието ви.
2. Полейте цветята / нахранете домашните любимци
Разбира се, поливането на цветята преди да заминем или оставянето на задоволително количество храна на четириногия ни другар е в действие единствено за уикенд пътувания. Със сигурност, в случай че ни следва дълго неявяване от у дома е добре да организираме някой, който да се грижи за цветята или любимеца ни. Този ангажимент не е за занемаряване, по тази причина е добре да потърсите човек в точния момент.
3. Обменете пари
В случай, че ви следва пътешестване в чужбина, то едно от най-важните неща е да предвидите пари в брой в съответната валута. Независимо от удобството да плащате с карта или цифров портфейл, към момента има много места, на които заплащането е допустимо единствено в брой. Затова е добре да проучите какви финанси ще са ви нужни и да разполагате с най-малко половината част от тях в брой. Разбира се има опция да потърсите разновидности за обмяна на пари на място, само че в тези случаи не може да сте сигурни по какъв курс ще бъде осъществено конвертирането.
4. Активирайте роуминг
Второто наложително нещо при пътешестване в чужбина е активирането на роуминг. Много постоянно чак когато сме в непознатата страна осъзнаваме, че мобилната мрежа е напълно друга и нямаме мобилен интернет, защото сме пропуснали да активираме роуминг услугата. Хубавото е, че потребителите са улеснени от мобилните оператори, които оферират активация и ръководство на услугите онлайн. Наскоро А1 стартира изцяло актуализирана версия на своето мобилно приложение Моят А1, която разрешава на потребителите да ръководят услугите си единствено с един клик. Така елементарно може да добавяте и премахвате услуги от мобилния ви проект, а активирането на роуминг може да се случи за броени минути без да е преценявате с работното време на магазините.
5. Платете сметките си
Ако ни следва по-дълго пътешестване нормално сме съсредоточени в това да организираме престоя си и постоянно пропущаме да помислим за постоянните битови задължения за интервала, в който ще ни няма. Като да вземем за пример заплащане на сметките. Едва ли има човек, на който не му се е случвало да се разсъни един ден от почивката си и да се окаже, че телефонът му е спрян. Е, положителната вест е, че в днешно време са налични доста благоприятни условия за онлайн заплащане – през уеб сайтове и мобилни приложения. Така заплащането на сметката може да се случи на всички места и когато и да е без да е належащо посещаване на офис на оператора.
А в този момент потребителите имат спомагателен тласък да платят сметката си през Моят А1. До края на декември всеки, който направи това през мобилното приложение, ще получи бонус от 10 000 MB мобилен интернет на оптималната скорост. Клиентите на А1 могат да задействат мегабайтите на своя номер или да ги дават на свои близки – клиенти на мобилна услуга от А1.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР