Плановете в Серия А продължават да раждат всякакви варианти за

...
Плановете в Серия А продължават да раждат всякакви варианти за
Коментари Харесай

Плановете в Серия А - от мач всеки ден до плейофи и алгоритми

Плановете в Серия А не престават да раждат всевъзможни разновидности за довеждане докрай на сезона и метода, по който да се случи това.

Първенството ще бъде възобновено на 20 юни, а съгласно " Кориере дело Спорт " мачовете до края на сезона ще бъдат разпределени по този начин, че всеки ден да има най-малко по един дуел. Програмата планува по два кръга на седмица.

Една от аргументите за разпределението е опцията да има срещи по малкия екран всеки ден и всеки клуб да получи своята част от телевизионните права.  Футболът в Италия може да се завърне още по-рано
Повечето мачове ще бъдат вечерни, защото Асоциацията на играчите отхвърли да се играе следобяд през летните месеци юни и юли. Очакванията са понеделник и петък да има по един дуел от 22 часа българско време, вторник, сряда и четвъртък - два мача от 20 часа и 22 часа, а събота и неделя - по три срещи, като те да са от 18,15 часа, 20,30 часа и 22,45 часа.
Междувременно президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина изясни, че има План Б при положение на утежняване на обстановката с пандемията или заразяване на повече играчи, което да докара до уединяване на тимове и отсрочване на мачове. Резервният проект включва плейофи и плейаути, които да дефинират първите места и изпадащите.

#FIGC president Gravina tells the Gazzetta dello sport the #SerieA clubs aren't open to plan B (play off & outs). Plan C in case of suspension is freezing the table. But in both options Gravina states the current results (goaldifference, points home/away) will be decisive. pic.twitter.com/XkRekgthgP
— LazioLand (@Lazio_Land) May 31, 2020
Ако шампионата не може да приключи, е квалифициран логаритъм, по който да се дефинира класирането. Според Гравина той ще бъде утвърден преди подновяването на шампионата.

Шефът на италианския футбол разкри, че държавното управление е одобрило завръщането на футбола, защото са му били показани аварийни проекти при положение на отсрочване или спиране на шампионата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР