Плановете на САЩ да се оттеглят от Договора за открито

...
Плановете на САЩ да се оттеглят от Договора за открито
Коментари Харесай

Русия: Оттеглянето на САЩ от Договора за открито небе увеличава риска от ядрена война

Плановете на Съединени американски щати да се отдръпват от Договора за намерено небе смъква прага за потреблението на нуклеарно оръжие и умножава рисковете за целия свят. Това разгласи секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, представен от съветските медии.

" Всичко това се отразява отрицателно на прогнозируемостта на военно-стратегическото състояние и снижава прага за потреблението на нуклеарни оръжия, което фрапантно усилва рисковете за цялото човечество ", акцентира Патрушев в публикацията си " Сигурността на Русия в актуалния свят " във в. " Росийская газета ".

Според Патрушев тези проекти са част от по-широката тактика на Съединени американски щати да се откаже от уговорките си по разнообразни стратегически съглашения, в това число Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват и Преговори за ограничаване на стратегическите оръжи 1 и Преговори за ограничаване на стратегическите оръжи 2 (за ограничение на противоракетните системи), както и нежеланието на Вашингтон да ратифицира Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити и да работи за удължение на контракта Нов СТАРТ.

Съединени американски щати възнамеряват да запазят стратегическото си владичество в киберпространството и да употребяват своите напреднали осведомителни технологии за реализиране на военно-политически цели, в това число за подкопаване на стабилността на суверенни страни, добави Патрушев.

" Като цяло става явно, че Вашингтон има намерение да употребява технологическото си водачество, с цел да поддържа стратегическо владичество в осведомителното пространство, като в действителност организира политика на налагане на своите условия на страни, които изостават в цифровото развиване ", акцентира още съветският представител в публикацията си.

" Курсът, подхванат от Запада за потребление на осведомителните и информационни технологии за военно-политически цели, за осъществяване на враждебни дейности, целящи подкопаване на суверенитета на някои страни, представляващи особена опасност ", акцентира той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР