Плановете на руската опозиция да превърне гнева заради ареста и

...
Плановете на руската опозиция да превърне гнева заради ареста и
Коментари Харесай

Междуособици избухнаха в анти-Путин опозицията заради Навални

Плановете на съветската съпротива да трансформира гнева поради ареста и хвърлянето в пандиза на Алексей Навални в депутатски места за сметка на ръководещата прокремълска партия по-късно тази година претърпяха крах след яростно експлоадиране на междуособици.

Раздорът стартира в събота, когато ветеранът създател на " Яблоко ", историческа антикремълска партия, прикани хората да извърнат тил на Навални, който се трансформира в най-важния опозиционен политик след арестуването и хвърлянето му в пандиза, което провокира митинги в цялата страна.

" Всеки би трябвало да реши дали да поддържа Навални или не ", написа Григорий Явлински в публикация, която упрекна Навални, че бил ксенофоб и властнически националист, нещо, което 44-годишният мъж е отричал в предишното.

" Но би трябвало да схванеш. Демократична Русия, почитание към хората и живот без боязън и репресии са несъвместими с политиката на Навални ", упорства още Явлински.

Намесата пристигна преди парламентарните избори през септември, когато доближените на Навални възнамеряват да насърчат хората да гласоподават тактически. Това провокира разтърсвания в " Яблоко " и провокира гневно наказание от сподвижниците на Навални, някои от които приканиха " Яблоко " да изгони Явлински.

Последвалата злост, в която доста хора наскърбяват Явлински в обществените мрежи, а някои са на негова страна, повдига въпроси дали опозицията ще се сплоти или, както в предишното, ще провокира разделящи разногласия и препирни.

Властите позволиха на " Яблоко " да се кандидатира в предишното, макар че от дълго време не съумява да завоюва задоволително гласове, с цел да завоюва места в Народното събрание. Междувременно настояванията на сподвижниците на Навални да записват партия неведнъж са били отхвърляни.

Някои членове на " Яблоко " разкритикуваха Явлински, като споделиха, че той рискува да прогони гласоподавателите в миг, когато хората са търсили излаз след митингите.

" Или нашата партия може да съставлява тези хора, или ще останем без гласоподаватели - единственият О2 за политическите партии ", написа Лев Шлосберг, изтъкнат политик от Яблоко, в рипост.

Евгений Ройзман, някогашният антикремълски кмет на град Екатеринбург, съобщи, че към този момент не може да се кандидатира за парламент с билет за Яблоко.

Други обявиха, че е неправилно да подлагаме на критика Навални, който съгласно тях е същински политически пандизчия и не може да отговори.

Раздорът осветява дългогодишни опасения измежду някои съперници на Кремъл по отношение на годността на Навални да управлява опозицията заради неприемливите му възгледи.

Яблоко го изгони през 2007 година поради " националистическа активност ".

Навални, който преди време марширува с рискови националисти и употребява език за нерусините, който някои критици считат за афектиран, сподели по това време, че същинската причина да му покажат вратата е личното му предпочитание да се отърве от Явлински.

Затворен този месец за съвсем три години по отношение на дело за заграбване, което съгласно него е измислено, Навални отхвърля сходни рецензии в предишното като стимулирани от разликите в личността и политическите маневри.

Николай Рибаков, водачът на партията на Яблоко, предложи поддръжка на Явлински в изявление за телевизия Дъжд.

" Явлински направи доста извънредно нещо в съветската политика. Той приказва почтено на доста хора за това, което хората приказват в техните кухни, само че се опасяват да кажат в обществените мрежи, тъй като се опасяват, че ще бъдат подложени на критика ", сподели той.

Затворът на Навални, след завръщането му в Русия от Германия предишния месец, откакто беше токсичен в Сибир с нервно вещество, което съгласно доста западни страни, накара десетки хиляди хора да излязат на улицата в символ на митинг.

Неговите съдружници приканиха хората да се съберат за малко в дворовете си тази неделя и да кажат, че ще призоват за нови митинги, нещо, което Кремъл счита за нелегално, напролет. Те също по този начин приканиха за повече следствия на корупция, по сходство на извънредно известни видеоклипове, които Навални продуцира.

Явлински сподели, че митингите и следствията не са отговорът. Противниците на Кремъл би трябвало да употребяват по-конвенционални способи, с цел да се опитат да завоюват места в Народното събрание, сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР