Плановете на НАСА за провеждане на космическа разходка само от

...
Плановете на НАСА за провеждане на космическа разходка само от
Коментари Харесай

НАСА отмени дамските космически разходки заради липса на скафандри

Плановете на НАСА за осъществяване на галактическа разходка единствено от дами се провалиха - минимум поради това, че организацията няма задоволително галактически скафандри за дами астронавти , написа " Гардиън ".

По-рано този месец организацията разгласи, че Кристина Кох и Ан Макклейн ще вземат присъединяване в първата по рода си задача с дами на 29 март. Те трябваше да изоставен Международната галактическа станция (МКС) и да слагат нови акумулатори. До момента всички сходни задачи отвън МКС са провеждани от екип единствено от мъже или разбъркан.

Но през вчерашния ден НАСА излезе с прессъобщение, в което афишира, че проектите на организацията са се трансформирали поради дефицит на галактически скафандри с размер за дами. За момента има единствено едно облекло, което ще бъде обещано на Кох.

През предходната седмица Макклейн взе участие в галактическа разходка. Тя стана тринадесетата жена, взела участие в такава задача. Кох ще бъде четиринадесетата. Следващото излизане на Макклейн отвън галактическата станция е планувано за 8 април.

Първата жена, излязла на галактическа разходка, е руският космонавт Светлана Савицкая преди 35 година Повече от 500 души са излизали в космоса , само че единствено 11% от тях са дами, осведоми " Ройтерс ".

Кох и Макклейн са от класа на НАСА от 2013 година, в който половината са дами.

Според Space.com изработването на специфични галактически скафандри е комплициран развой, защото микрогравитацията ви прави по-високи. Макклейн писа в " Туитър ", че е с 2 сантиметра по-висока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР