Плановете на Министерството на здравеопазването за по-строг режим на вноса

...
Плановете на Министерството на здравеопазването за по-строг режим на вноса
Коментари Харесай

Гърция планира да ограничи вноса на иновативни лекарства за хора с редки болести

Плановете на Министерството на здравеопазването за по-строг режим на вноса на новаторски медикаменти в Гърция провокираха мощно безпокойствие за към 500 000 души с редки болести и техните фамилии, написа eKathimerini.com.

Министерството неотдавна разгласи, че назначението на терапия с новаторски медикаменти, които са в развой на утвърждение, може да бъдат анулирано заради свръхпредписване.

Като образец бе посочен медикаментът Relyvrio, който по време на клиничното изследване фаза III беше оценен като неефикасен и се разбра, че би трябвало да бъде изтеглен от пазара.

„ Това лекуване се отнася за хора, страдащи от ALS (амиотрофична латерална склероза), чиято предстояща дълготрайност на живота е две години и за които не е налично друго лекуване “, разяснява президентът на Асоциацията на пациентите с редки заболявания в Гърция Димитрис Атанасиу.

По думите му, ранният достъп до нови лечебни протоколи е сериозно значим инструмент, който би трябвало да съществува и да не бъде лимитиран, като обаче постоянно се преценят евентуалната изгода и евентуалният риск, който може да наложи използването на лекарство на хора с лимитирана дълготрайност на живота.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР