Плановете на германския автомобилен концерн Фолксваген за нов завод в

...
Плановете на германския автомобилен концерн Фолксваген за нов завод в
Коментари Харесай

Ще има ли Фолксваген в България?

Плановете на немския авто тръст " Фолксваген " за нов цех в Европа към този момент имат съответни измерения. На взаимно съвещание нощес Надзорният съвет и Съветът на шефовете взеха решения за построяването му.

Неофициално се спекулира, че местоположението на новия цех може да бъде или в България, или в Турция.

Подробности от нашия сътрудник в Берлин Мария Стоянова

Няма по-подробна информация от сбитото прессъобщение от нощес. В него след огромната вест за желанието на немския автомобилостроител да стартира производството батерии за електрически автомобили, излиза наяве, че към този момент е взето първото решение за новия цех в Европа.

В текста четем следното: " Също по този начин беше решено да се стартират съответни договаряния за планувания цех за произвеждане на разнообразни марки в Европа с останалите евентуални местоположения ".

Кои са те? Пред Българска национална телевизия ръководителят на " Корпоративни връзки " съобщи: " На този стадий не споделяме нищо ".

Страната ни обаче има учредения да се надява, че многомилиардната инвестиция ще тръгне в българска посока.

Става въпрос за цех, в който да се създават новите джипове на марките " Шкода " и " Сеат ", надлежно " Карок " и " Атека ". В момента те се вършат в Чехия. Заводът там обаче е претрупан и по тази причина се търси ново място. Окончателното решение, къде тъкмо ще бъде то, ще се вземе през ноември. Тогава ще се състои идващият планов кръг на Надзорния съвет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР