Плановете на футболиста на Барселона Жерар Пике и стоящата зад

...
Плановете на футболиста на Барселона Жерар Пике и стоящата зад
Коментари Харесай

Топ играчите бойкотират новата купа Дейвис

 Спорим с Гърция и Армения за купа Дейвис
Плановете на футболиста на Барселона Жерар Пике и стоящата зад него организация " Космос " за промени в шампионата по тенис за купа " Дейвис ", импровизирано международно състезание, срещнаха сериозна опозиция от страна на водещите тенисисти.

Френският " Екип " разгласява информация, съгласно която в офисите на Международната федерация по тенис (ITF) е било изпратено писмо, подписано от топ играчи, в което те отхвърлят да играят по новата формула, която би трябвало да дебютира публично през ноември 2019 година в Мадрид. По разнообразни аргументи присъединяване към този момент отхвърлиха имена като Новак Джокович, Роджър Федерер, Александър Зверев и други. Пике се надяваше да получи поддръжка от Рафаел Надал, само че испанецът към момента не е възобновен. Плановете на Пике за среща с Джокович пък се провалиха.

Според регламента, в Мадрид трябваше да се организира едноседмичен шампионат с присъединяване на 18 тима - полуфиналистите от 2018 година Франция, Хърватия, Съединени американски щати и Испания, две страни с " уайлд кард " - Англия и Аржентина, както и 12 отбора, минали квалификациите, които би трябвало да се изиграят през фувруари.

Те ще бъдат разпределени в шест групи по три тима. Победителите в тези групи прюс двата най-хубави втори тима ще оформят четвъртфиналите. Всяка среща ще се състои от два сингъла и един мач на двойки, като съгласно регламента продължителността им е в три сета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР