Плановете на Европейската комисия за реформа и съкращаване на средствата

...
Плановете на Европейската комисия за реформа и съкращаване на средствата
Коментари Харесай

Вървят ли плановете за кохезионната политика в грешната посока

Плановете на Европейската комисия за промяна и редуциране на средствата за кохезионна политика в идващия седемгодишен бюджет на Европейски Съюз вървят в неверната посока. Това съобщи Михаел Шнайдер от Европейския комитет на районите в изявление за EurActiv.

Той показва някои от настояванията на районите – пространство за маневриране за бенефициентите, не всичко да бъде планувано на централно, а по-скоро на районно или локално равнище, национални и районни принадлежности за мониторинг и одит, които да бъдат употребявани повече в бъдеще.

Шнайдер отбелязва недоволството от предложенията за понижаване на каузи от седемгодишния бюджет, предопределен за кохезионната политика (по-малкото средства и по-високото съфинансиране за регионите). " Това е може би голяма загуба... Първото ни мнение е, че това предложение върви в неверната посока ", добавя той.

По думите му предложенията не взимат поради в задоволителна степен демографските проблеми в някои елементи от Европейски Съюз, да вземем за пример в Източна Германия, Испания и други страни членки.

Той насочва рецензии към обвързването на районните въпроси с така наречен европейски учебен срок без демократичното съдействие на самите райони. Като цяло връзката на кохезионната политика с европейския учебен срок е добра концепция, само че би трябвало да се подсигурява, че районите имат дума в този развой и че той не е централизиран в страните членки, добавя Шнайдер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР