Плановете, които имаме с районните кметове за тази и следващата

...
Плановете, които имаме с районните кметове за тази и следващата
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова разкри какви са плановете на Столична община за нови детски градини

Плановете, които имаме с районните кметове за тази и идната година, се състоят в това да изчакаме терените, които са подобаващи по в този момент настоящото законодателство Идеята е да може да се понижи желаното разстояние от 15 метра, защото това ще даде опция да се строи за повече деца в доста от терените. Това показа пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска по отношение на проектите на Столична община за построяването на нови детски градини в столицата, съобщи кореспондент на Novini.bg

,,По калкулации на основния проектант в половината от детските градини може да се изградят спомагателни пространства за спомагателни групи. И нещо друго доста значимо – през днешния ден организирах диалог с някои от кметовете. Говорих с кмета на регион "Връбница " и той ми съобщи, че има подобаващ терен, който е подготвил за строителство против обезщетение, което обезщетение му предложих да желаяме да бъде в детска градина, откакто се трансформират наредбите, т.е. когато се построи една постройка, на първия и втория етаж да може да се построи по всички стандарти и условия детска градина, на открито да има площадка за игра на децата и да имат всички условия, които има и в в този момент настоящите градини'', обясни столичният кмет.

Фандъкова: Предпочитам да не ремонтираме улици, само че да има места за децата в градините

,,Благодаря за намесата на премиера Борисов, тъй като той оптимално форсира процеса по измененията в тези наредби. Преди два дни бяха качени измененията и в двете наредби – за опазването на здравето и за Министерство на регионалното развитие, като срокът за разискване е 14-дневен, тъй че чакам след този период измененията да бъдат факт. Междувременно на следващия ден имам оперативка с районните кметове, с цел да им кажа това, което през днешния ден разгласих пред няколко кметове – който има желанието и опциите, да му бъде помогнато за увеличението на местата в детските градини'', добави в умозаключение Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР