Планове за реакция на терористичен акт и поне две симулации

...
Планове за реакция на терористичен акт и поне две симулации
Коментари Харесай

Как да се действа при тероризъм в училище: какво съветва ДАНС директорите

Планове за реакция на терористичен акт и най-малко две симулации годишно, с цел да видят учениците по какъв начин би трябвало да работят при такава обстановка - това са поискали специалисти от Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) от шефове на столични учебни заведения на едночасова среща през днешния ден.

" Терорист влиза в постройката на учебното заведение, счупва тръба и провокира пожар, има потърпевш. Трябва да се реагира бързо и съответно - какво ще създадем? Това е вероятен сюжет за симулативни тренировки, който да разиграем ", описа пред " Дневник " един от шефовете, участвали на срещата.

Според него в такава обстановка децата би трябвало да знаят по какъв начин да излязат от учебно заведение, по какъв начин да се обадят на телефон 112 и по какъв начин окажат първа помощ на потърпевшия, до момента в който пристигна кола за спешна помощ.

Експертите от ДАНС са дали насоки по какъв начин да се охраняват учебните заведения, по какъв начин да работят при изоставени багажи и съмнителни колета, по какъв начин да се актуализират проектите за реакция при пожар, наводняване, земетресение и други Те са посъветвали шефовете да търсят помощ от специалисти от организацията, в случай че е належащо.

Срещата е двадесет дни, откакто ДАНС изиска достъп до персоналните данни на всички възпитаници и студенти, а един от претекстовете е, че по този начин по-лесно ще се следи за радикализация. Темата за достъпа до данните през днешния ден не е обсъждана.

Експерти от организацията са посъветвали шефовете да актуализират и проектите против корупция и пране на пари, които са писани преди година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР