Планове. 24 часа: Мая Манолова първо иска да касират изборите

...
Планове. 24 часа: Мая Манолова първо иска да касират изборите
Коментари Харесай

Мая Манолова първо иска да касират изборите в София, после идва новият й проект; Спецсъдът пусна обвинения за шпионаж Малинов в Русия

Планове.

" 24 часа ":

Мая Манолова първо желае да касират изборите в София, след това идва новият й план

Касиране на изборите в София е първата цел на неуспялата кандидатка Мая Манолова, едвам по-късно тя ще разгласи новия си план. В този ред подреди в понеделник след изгубения балотаж идващите си стъпки Манолова.

" Няма дасе откажа. Ще намеря метода и формата тази гражданска сила да не бъде пропиляна и разпиляна, а да бъде фокусирана за постигането на смяна на модела в София и в България. Как ще стане това, ще разглася, откакто чуя окончателните резултати от гласуването ", сподели тя в изборната нощ и даде знак, че работи върху собствен политически план. Намерението си Манолова споделяше импровизирано и преди предизборната акция като вид на деяние при загуба на вота.

Проектът няма да е партия, само че форматът ще се обясни, когато е подготвена с разбора на изборите, посочи тя към дата 4 ноември.

Заключение.

" Сега ":

Каракачанов: Няма нарушаване при полета на съветските самолети

Няма нарушаване нито на ембарго, контракт, или интернационална конвенция при прекосяването във въздушното пространство на България на съветски военно-транспортни самолети, пренасящи ЗРК С 400 към Сърбия. Това съобщи пред бТВ вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, представен и от БГНЕС. Той добави, че непозволяване на полета би довело до дипломатически скандал с Русия.

" Не, не сме нарушили ембарго, защото става въпрос за прехвръкване по отношение на обучение на техника, която по-късно се връща назад. Така, че няма нарушаване ", съобщи Каракачанов.

" Разбира се, България можеше да не издаде позволение, само че най-вероятно това щеше да докара до дипломатически скандал с Русия. Става въпрос за техника, която е прелетяла над България и Сърбия и се връща по същия метод ", сподели още той.

Реакция.

" Дума ":

Френският дипломат: Българите са добре признати и са потвърдили своя професионализъм

Френският дипломат у нас Флоранс Робин бе на диалог в Министерството на външните работи поради изявлението на френския президент Еманюел Макрон, провокирало остри реакции от София в края на предходната седмица.

Припомняме, че в изявление за сп. " Вальор актюел " Макрон декларира: " Предпочитам хора, които идват от Гвинея и Кот д " Ивоар законно, които са тук и които правят тази работа, в сравнение с български или украински противозаконни канали ".

По време на диалога заместник-министър Петко Дойков е изразил неразбиране от изявлението на френския президент, което е провокирало отвращение в българското общество, в това число измежду сънародниците ни във Франция.

Посланик Робин изразила страдание и декларирала, че думите на президента Макрон са извадени от подтекста и са неправилно разбрани. " Те никога не се отнасят до българското държавно управление, българските жители или българските служащи, които са добре признати и са потвърдили своя професионализъм, " добавила дипломат Робин.

Доходи.

" Дума ":

КНСБ упорства минималната пенсия да стане 250 лв.

От 1 юли 2020 година минималната трудова пенсия да се усили от 219,43 лв. на 250 лв. или с 14 %. Това е част от мнението на КНСБ по плана за бюджет на ДОО, направен от държавното управление. Конфедерацията прави съществени оферти за повишение на адекватността на пенсионните заплащания.

Синдикатът е безапелационен, че при публична линия на беднотия за 2020 година от 363 лв. (изчислена по SILC - способ на определянето й в ЕС), е наложително да се направи една първа, въпреки и внимателна крачка - минималната пенсия за стаж и възраст да догонва и в границите на няколко години да надвиши гладко линията на беднотия, с цел да се подсигурява почтено битие на получателите на такава пенсия, оповестиха от КНСБ.

850 хиляди пенсионери ще получат това нарастване и ще почувстват, че този път към тях Правителството, Парламентът и обществото демонстрират съпричастие и угриженост.

Скандал.

" Монитор ":

Спецсъдът пусна обвинявания за шпионаж Малинов в Русия

Обвиненията против Малинов са, че дружно с двама от съветските настойници на банкера дезертьор Цветан Василев - олигарха Константин Малофеев и някогашния посланик Леонид Решетников, е правил проект за увеличение на съветското въздействие у нас. Парите за тази интервенция пък били обещани от Цветан Василев, който уверил съветските си сътрудници, че ще им трансферира активи за 500 млн. евро, купени с пари от КТБ.

Въпреки тези обвинявания обаче Малинов е получил позволение да пътува в интервала 1 - 5.11.2019 до Москва. Това стана ясно от прессъобщение на прокуратурата, в което се показва, че поради позволените нарушавания основният прокурор Сотир Цацаров е сезирал Инспектората на Висшия правосъден съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР