Планкът може да изглежда съвсем просто упражнение, но от него

...
Планкът може да изглежда съвсем просто упражнение, но от него
Коментари Харесай

8 причини да правите планк всеки ден

Планкът може да наподобява напълно просто упражнение, само че от него има доста изгоди за тялото и за формата ви. Това упражнение гори повече калории, в сравнение с обичайното натоварване. Много по-лесно се понася от гърба и с него се заобикаля риска от контузия.
Осем аргументи, за какво би трябвало да практикувате планк всеки ден:
1. Планкът е просто, статично упражнение, за което не ви е нужна специфична екипировка
Може да вършиме планк  у дома  без специфична екипировка, само че най-важно е да усвоите по какъв начин тъкмо да задържате тялото си за избран интервал от време във въздуха, като се подпирате единствено на лакти и пръстите на краката си.

Важно е лактите ви да са сгънати на 90 градуса и  да са сложени тъкмо под раменете. Стегнете дупето и корема. Горната част на тялото би трябвало да е хоризонтална, не позволявайте на кръста да пада надолу. Задръжте за към 30 сек. Починете си малко и пробвайте още веднъж. За да постигате прогрес, би трябвало всеки ден да увеличавате времето на задържане в тази позиция с 30 секунди.

 Save...

 

Тези, които желаят да създадат планка по-трудно упражнение, може да употребявате топка за основа. Резултатите с нея ще са по-бързи, само че упражнението е по-трудно поради сложния баланс на равновесие. Може да търкаляте топката напред и обратно – по този начин ще работите върху коремните мускули и тези на ръцете.

 
2. Планковете работят за обособени мускули
Планковете ангажират мускулни групи като абдоминис, ректус абдоминис, дългите коремни мускули и глутеусите. Това е доста добре, тъй като всяка мускулна група извършва друга цел и изисква разнообразни извършения.
Напречният абдомис усилва коремната мощ, което оказва помощ да вдигате по-голяма тежест. То също оказва помощ да наподобява стомахът ви по-гладък. Абдоминус ректус усъвършенства издръжливостта, когато би трябвало да скачате. Той също е в основата на изразената коремна преса „ six pack look ”. Коремните мускули са виновни за сгъването и разгъването на тялото по време на спортуване. Развитието на тези мускули ще ви помогне да оформите добра фигура вид „ песъчлив часовник “. Тренирането на мускулите на глутеусите ще помогне да поддържате гърба си мощен, а стойката – съвършена.
 

ВИЖТЕ СЪЩО:

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР