Планирате ремонт през тази година? Замислете се, дали да не

...
Планирате ремонт през тази година? Замислете се, дали да не
Коментари Харесай

Стопкадър – на вълна фототапети

Планирате ремонт през тази година? Замислете се, дали да не обновите дома си с фототапети. Те могат да преобразят интериора на детската, гостната и дори спалнята и на всичкото от горната страна са още веднъж настоящи.

Вероятно неприятни мемоари ви навяват фототапетите от края на 80-те – с нискокачествено (едрозърнесто) изображение на хартиената основа, която ускорява минусите му. Асортиментът им се ограничаваше с два-три кичозни пейзажа, един от които втръсналият ни до болежка тропически залез. Но даже с това не се изчерпваха всичките им дефекти. Отделните ленти тапети се напасваха неприятно и беше съвсем непостижимо да се получи пано без гънки, въздушни мехурчета и други недостатъци. Заради материалът за влажно разчистване даже не можеше да се приказва и тапетите бързо се занемаряваха. Но всичко това е в историята...

Днес технологиите разрешават да се реализира напълно фото изображение, а усъвършенстваните материали и специфичното защитно покритие обезпечават съвършена основа и дълъг живот. Дори названието „ фототапети ” не е нищо друго с изключение на носталгия по предишното. Днес към него се причисляват всички платна, изображението, на които е нанесено с дигитален прийом. Съответно основа на сюжета може да бъде освен снимка, само че и колаж или нереална графика, а тематиката на процедура е неизчерпаема. От плющени играчки и анимационни герои за детската през въздействащи макрофотографии на цветя до градски пейзажи и обичайните естествени картини.

Важна специфичност на фототапетите е, че е удачно да се употребяват единствено за оформянето на една стена, защото сюжетите им са прекомерно дейни. Възможно е да бъдат и под формата на незначителен акцент. Фонът и останалите стени в помещението би трябвало да бъдат едноцветни и да не притеглят вниманието.

Както е известно, лентите на нормалните тапети на процедура могат да се съединяват до безконечност, защото са изцяло идентични. За разлика от тях фотосюжета има съответни размери, а всяка лента от него е неповторима и има тъкмо несъмнено място. Имайте поради това, в случай че сте решили да обновите интериора си. Задължително би трябвало да го подберете съгласно ширината и дължината на определената стена. Някои производители въпреки всичко оферират съразмерно увеличаване или понижаване на сюжета още при самото произвеждане и даже одобряват поръчки с определена от вас фотография. В този случай обаче бъдете подготвени за по-ниско качество на изображението.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР