Планирате да изградите нов бизнес и да навлезете в силно

...
Планирате да изградите нов бизнес и да навлезете в силно
Коментари Харесай

Искате да пробиете в силно конкурентен и наситен пазар?

Планирате да изградите нов бизнес и да навлезете в мощно конкурентен и наситен пазар? На пръв взор, задачата може да наподобява доста сложна, даже непостижима, само че в последна сметка си коства да опитате, имайки поради, че бизнес решенията, които наподобяват най-страшни, са тези, които ще оказват помощ на вашето развиване и напредък.

Решението ви не би трябвало да бъде несъмнено единствено и само от равнището на засищане в стремежи пазар. Истината е, че решителните бизнесмени избират наситените пазари, защото това е знак за мощен интерес и голям брой благоприятни условия.  

В последните няколко години имах опцията да бъда част от компанията, работеща в областта на уеб програмирането - един от най-наситените и мощно конкурентни пазари сега. Като част от този екип, бях очевидец на голям растеж на нашите акции, от позиция на броя клиенти и рекомендации.

С този образец желая да кажа, че не би трябвало да взимате преждевременно решение и да се откажете от концепцията да изградите нов бизнес в видимо пренаситен пазар. Това са няколко стъпки, които ще ви оказват помощ да пробиете на всички места.

Създайте лична ниша

Най-лошото, което може да извършите като бизнесмен, е да опитате да се конкурирате с всички компании от сектора. Това е най-сигурният метод да закопаете бизнеса си, преди даже да сте почнали.

Индустрията, в своята целокупност, и вашата ниша са две изцяло разнообразни неща. Вашите съперници са само фирмите, които имат пазарен дял във вашата ниша, а не всички организации от сектора. Затова е значимо да с фокусирате над тъкмо избрана част от даден бизнес бранш. Ако това ви донесе триумф, не след дълго вниманието на всички от промишлеността ще бъде ориентирано към вас.

Предложете услуга на по-ниска цена

След като се уверите, че сте в вярната ниша, може да се концентрира върху даването на артикули или услуги, които са ясно различими или доста по-добри от това, което към този момент се предлага на пазара.

Имайте поради, че клиентите обичат да имат разнообразни варианти, а това значи да предложите нещо, което не може да бъде открито при вашите съперници.

Не може да отречем, че има хиляди компании в една и съща промишленост, които продават сходни, а от време на време даже идентични артикули. Въпреки това, от ден на ден и повече компании стават част от  наситени бизнес пазари и не престават да печелят пари и да означават годишен растеж на своите акции.

При по-обстоен взор, ще откриете, че главният фактор за разграничение сред водачите в сектора и техните съперници не идва от това, което вършат, а от метода, по който го вършат. Ние живеем в един свят, в който потребителите не задават въпроса „ Има ли решение? “, а  питат „ Кое решение е по-добро? “

Запитайте се какво е нещото, което вашият артикул или услуга предлага, а конкуренцията не. Когато получите отговора на този въпрос, концентрирайте всичките си старания върху този неповторим аспект на вашия бизнес.

Започнете като част от франчайз

Повечето хора поемат по този път единствено когато не разполагат с задоволително средства или с нужните запаси, с цел да стартират независим бизнес, който да оцелее при мощно конкурентни условия.Това, което би трябвало да извършите в този случай е да потърсите одобрена във вашата ниша организация и да получите от нея лиценз, който да ви разреши да употребявате името й за вашия бизнес.

Към този миг, към момента не сте обособена компания, за това е добре да се придържате към политиката на компанията-майка, до момента в който не съберете задоволително запаси, с цел да се оттеглите и да започнете да работите за себе си.

Освен, че ви обезпечава време да съберете нужните средства, франчайзът ви оказва помощ да разберете тънкостите в бизнеса, да получите нужния опит в промишлеността и да изградите лична база от клиенти.

В кратковременен или дълготраен проект, когато най-сетне прекратите контракта с франчайза, обстановката няма да е същата, както когато стартирате от нулата. По-скоро, вашата организация ще наподобява като един към този момент добре открит бизнес, който е в развой на смяна на името.

Бъдете непрекъснато в крайник с последните трендове

Много промишлености са не просто наситени, само че и подлежащи на бързо изменящи се трендове. Умните бизнесмени постоянно наблюдават нововъведенията, навлизащи в тяхната нища.

Ако има нещо, което е изцяло несъмнено, то това е фактът, че търсене в никакъв случай не е в застой и, че потребителите постоянно желаят повече. Уверете се, че оферирате настоящи услуги и артикули, в случай че желаете да изградите лоялна потребителска база.

Съберете група от специалисти

Подходът към рекламата днес в огромната си част не дава отговор на ползите и желанията на актуалния консуматор. Причината за това е, че множеството компании употребяват едни и същи думи и еднотипни апели в промотирането на своите артикули и услуги, дотам, че целият развой наподобява механизиран.

Понякога хората не разчитат на марковото име. Те се доверяват на хора като тях, на хора, на които се възхищават и на престижи в сектора.

Съберете дребна група от надеждни специалисти, които ще свидетелстват за качеството на продуктите и услугите, които оферирате. Тази група може да се състои от хора от всевъзможни сфери на живота, които фактически харесват вашия артикул и имат вяра във вашата марка.

Уверете се, че всеки един от тези хора има доста почитатели, изключително в обществените мрежи. Тяхното въздействие и обсег може да ви оказват помощ да превърнете вашия бранд в „ одобрено име “ и водач в сектора.

....................

Ричард Агу , бизнесмен и публицист, за Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР