Планираното разширение на зелената зона за паркиране в районите Красно

...
Планираното разширение на зелената зона за паркиране в районите Красно
Коментари Харесай

Николай Николов: Като разширяват ”зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

”Планираното уголемение на ”зелената зона ” за паркиране в регионите ”Красно село ”, ”Възраждане ”, ”Лозенец ” и ”Оборище ” ще усили приходите в Центъра за градска подвижност (ЦГМ). С сътрудниците от групата на Българска социалистическа партия в СОС ще настояваме изрично тези средства да бъдат разходвани целево за възстановяване на инфраструктурата в кварталите, в които е разширена " зелената зона ". Имам поради за ремонт на тротоарите, на улиците, на шахтите на каналите, на уличното осветяване и така нататък ".

Това разяснява общинският консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов, който е и ръководител на Районния съвет на социалистите в " Красно село ". Той, дружно с ръководителите на останалите три региона, в които има предложение за разширение на " зелената зона " - Иван Таков, Николай Велчев и Михаил Ставрев, проведоха допитване до жителите, които живеят в посочените за платено паркиране карета от улици, с четири въпроса.

Първият е дали жителите знаят за идно разширение на " зелената зона ", в която попада и тяхната улица или бул.. Следващите са дали са съгласни да има " зелена зона " на тяхната улица, считат ли, че непрекъснатото уголемение на платените зони за паркиране в София ще решат казуса и предложение за допустимо решение на казуса с паркирането.

" Крайно време е ръководещите в Столична община да кажат къде отиват парите на жителите от платеното паркиране. Очевидно е, че не ги влагат в поддръжка на инфраструктурата в регионите със " синя " и " зелена зона ". Вижда се по неналичието на маркировка и ръждясалите остарели колчета по тротоарите. Както и по " лунните пейзажи " по улиците, разяснява Николай Николов. - Кметовете предложиха разширение на " зелената зона " по гледище на жителите в съответните региони.

С сътрудниците обаче взехме решение да създадем наше допитване. Аз имам персонални усещания от тези цивилен допитвания, които вършат ръководещите. На едно такова, на което присъствах, имаше тъкмо 7 души. А и не сме не запомнили онази манипулирана анкета, която бяха пуснали в регион " Красно село " преди две години. Тогава за два дни събраха 60 000 гласа " за " разширение на " зелената зона " от общо 84 000 души, които живеят в региона.

И откакто подвигнах скандал, кметът Йорданка Фандъкова и ръководителят на СОС Елен Герджиков признаха гафа и започнаха допитването още веднъж. Тогава се оказа, че от 600 дали своят вот, 80% бяха срещу разширението на " зелената зона ". Затова нямам доверие на " гражданските отзиви ", които ръководещите цитират за новото уголемение на платената зона за паркиране. И взех решение в нашата анкета в този момент самичък да се включа в допитването до жителите ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР