Планирано е в края на 2025 г. с извеждането на

...
Планирано е в края на 2025 г. с извеждането на
Коментари Харесай

През 2025 г. Русия започва да строи станция в орбита край Луната

Планирано е в края на 2025 година с извеждането на базов модул Русия да стартира построяването на орбитална станция на Луната. Това излиза наяве от „ Пътна карта за осъществяване на лунната стратегия “, представена от съветските организации.
Според документа по-късно към орбиталната станция ще се скачват кораби и модели за политане и кацане за превозване на космонавти до повърхността на земния сателит.
Представянето на пътната карта е осъществено от основния конструктор на пилотирани комплекси Евгений Микрин. Преди това той показа концепцията за окололунната станция, която е основана на основата на модули, създадени за Международната галактическа станция, написа още БГНЕС.
В същото време шефът на Института за галактически проучвания Анатолий Петрукович е на мнение, че окололунната станция е доста по-малко забавна в съпоставяне със основаването на база на Луната. Това се дължи на обстоятелството, че заради високите равнища на радиация на орбиталната станция няма да могат да се намират непрекъснато космонавти, а също по този начин на една такава станция ще има малко място за научни опити.
Успоредно с това „ Роскосмос “ и НАСА подписаха меморандум за създаването на модул за предлаганата от Съединени американски щати окололунна станция „ Гейтуей “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР