Планирано е поскъпване на водата в 14 града от Нова

...
Планирано е поскъпване на водата в 14 града от Нова
Коментари Харесай

Защо ще поскъпне водата

Планирано е повишаване на водата в 14 града от Нова година, като тук-там скокът е с 20%.

Новите цени още не са признати дефинитивно, следва Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да вземе решението си в петък. Планирани са и митинги.

"Секторът е в доста неприятно положение. Трябва да се влага доста, с цел да няма такива повреди и загуби. Над 12 милиарда лв. би трябвало да се влагат в идващите години, с цел да покрием европейските условия ", разяснява в „ Здравей, България” Ивайло Касчиев, шеф "Вик Услуги " в КЕВР.

До 20% по-скъпа вода, митинг пред КЕВР

В Ямбол се постанова 20% нарастване на цената на водата, защото влиза в употреба нова пречиствателна станция, досега нямаше такава, сподели още Касчиев.

Пред камерите хора от Вършец се оплакаха, че водата им ще нарастне от 1,79 на 2,89 лева на куб. м, а регионът е безпаричен и в това време качеството на водата не е положително.

"Дали сме ясни правила по какъв начин да се води регулаторната отчетност. И всяка година вършим инспекции на сдруженията, с цел да забележим къде са вложили и защо са похарчили парите ", изясни Касчиев.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР