Планираните за месец април събития от Европейски музикален фестивал“ в

...
Планираните за месец април събития от Европейски музикален фестивал“ в
Коментари Харесай

„Европейски музикален фестивал“ в Пловдив ще се проведе през есента

Планираните за месец април събития от „ Европейски музикален фестивал “ в Пловдив, се отсрочват за есента, поради изключителната конюнктура с разпространяването на новия ковид  у нас и по света. Мултимедийният концерт „ Кино и класика ” с Оркестъра на Класик ФМ радио и диригента Максим Ешкенази, който трябваше да се състои на 11 април в Дома на културата „ Борис Христов ”, се измества на 22 октомври 2020. Тази стратегия комбинира обичани типичен пиеси и международни кино шлагери, а солисти са изявените наши музиканти Мила Георгиева (цигулка) и Георги Черкин (пиано). Второто събитие от фестивала – детският концерт с показване на ударните принадлежности „ Музикално странствуване ”, беше планувано за 22 април, само че новата му дата още не е конкретизирана и ще бъде обявена в допълнение. Всички билети,  закупени досега  ще важат без легализация за новите дати.
„ Европейски музикален фестивал ” в Пловдив се осъществя от „ Кантус Фирмус ” с финансовата поддръжка на Община Пловдив, като част от Календара на културните събития на града.
  „ Европейски музикален фестивал “ се организира с друга честота в Пловдив от 2004 година. В него са гостували известни български и задгранични актьори като Веско Пантелеев – Ешкенази, Васко Василев, Йълдъз Ибрахимова, Рекс Ричардсън (САЩ), Марко Теца (Италия), Елинор Валкенбург (САЩ), Фридеман Вутке (Германия), Orquesta Tipica Imperial (Аржентина), Младежки оркестър Pacific Symphony (САЩ), отбор Tutti Soli и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР