Планираните учебни полети на изтребителите МИГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево

...
Планираните учебни полети на изтребителите МИГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево
Коментари Харесай

Полетите в авиобаза Граф Игнатиево отменени

Планираните образователни полети на изтребителите МИГ-29 от авиобаза „ Граф Игнатиево " са били анулирани през днешния ден. От командването въз основата обясниха, че времето не е уместно за осъществяване на програмата. Бойното дежурство по защита на въздушното пространство обаче се носи. По непотвърдена информация тази заран водачите всеобщо са докладвали, че се усещат психически несигурни и не могат да летят.

Граф Игнатиево, Марица

Днес е трябвало да се проведат регулярни подготвителни полети в авиобазата, която е въоръжена с изтребители МиГ-29, само че летателният състав всеобщо е докладвал, че се усеща нерешителен да лети, пишат в уеб страницата на българското авиационно списание АЕРО. Поради това плануваните за през днешния ден полети в авиобазата са били анулирани. Дежурството по задачата " Air Policing " в границите на интегрираната система за Противовъздушна отбрана на НАТО продължава без спиране.

От авиобазата отхвърлиха коментар. Министерството на защитата също не удостоверяват отхвърли на водачите да летят с МИГ-29. От министерството обявиха, че вършат всичко допустимо, с цел да решат казуса на база Граф Игнатиево. Миналата седмица стана ясно, че 10 новодоставени мотора за изтребителите не могат да бъдат употребявани поради липса на истински протоколи от завода-производител. Липсват и смазочни материали. В края на ноември изтича и публичната поръчка оповестена от Министерството на защитата за доставката им, която включва и авиационно масло за новите мотори.
Атанас Запрянов - зам.-министър на защитата: Недостатъчният нальот на избрана категория водачи се дължи на първо място на незадоволителният брой летателни самолети в летателна валидност, защото това е единственото изискване, откакто има гориво, откакто има гориво и предпочитание на водачите да летят, да осигурим повече оперативни самолети. По отчет на командира на Военновъздушни сили все още имаме 7 оперативни самолета Миг-29 и в случай че част от тези мотори, които сме получили, бъдат подкачени на оперативната техника, броят на оперативните самолети може да нарасне на 9-10, което съгласно плановете на командването на Военновъздушни сили е естественият брой оперативни самолети, които биха разрешили да се увеличи нальотът на летците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР