Планираните инвестиции в летищната инфраструктура за следващата година на аеропорт

...
Планираните инвестиции в летищната инфраструктура за следващата година на аеропорт
Коментари Харесай

„Фрапорт“ планира 11 млн. лева инвестиции в летище Варна за 2019

Планираните вложения в летищната инфраструктура за идната година на аеропорт Варна са 11 милиона лв., колкото си били те и през тази година. Това заяви Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на фирмата-концесионер на морските летища у нас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“. Парите са планувани за замяна на настилката на самолетните стоянки, за ново осветяване, за реорганизация на остарелия хангар и съпътстващата го административна постройка. Очакваният растеж на пасажерите на летище Варна до края на годината е 14 %, уточни Хеппе.

Увеличението се дължи както на нискотарифните компании, по този начин и развиването на туризма в района. Пример за това е растежът от 17 % на пасажерите от Англия, като „Томсън“ и „Томас Кук“, извършват тази година за първи път полети до морската столица, откакто преди са били съсредоточени към летище Бургас. Немският пазар е с 18% нагоре, полският регистрира 21 % растеж, а Чехия-рекордните 37%. Въпреки терзанията при започване на сезона за съветския пазар, все още нарастването на трафика е 6 на 100, за разлика от Бургас, където има спад.Нискотарифните самолетни компании са доста подвластни и наблюдават изкъсо цената на петрола. Планирането и разширението на тяхната мрежа се прави доста деликатно, удовлетворени сме, че до момента не виждаме отрицателно отразяване на повишаващите се цени във връзка с решенията на фирмите, които касаят летище Варна, разяснява Улрих Хеппе. Но през есенно-зимния интервал Wizz Air приключва полетите до София и до Тел Авив, а Ryanair до Брюксел, които следващата година ще бъдат възобновени. Нискотарифните полети на Wizz Air Варна -Виена остават и се резервира броят им.

Летище Варна посрещна двумилионния си пасажер с полета от Нюрнберг на самолетна компания „Германия“. Късметлията е Дженифър Зибенхар, която дойде със брачна половинка си Стефан и двете си момчета Паскал и Леон. Те получиха и 5 дневна отмора в най-новия 5-звезден хотел „Астор Гардън „в курорта „Св.Св.Константин и Елена“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР