Планирането на бременност е отговорен и много индивидуален бизнес. Някой

...
Планирането на бременност е отговорен и много индивидуален бизнес. Някой
Коментари Харесай

Изчислиха най-добрата възраст за раждане на дете

Планирането на бременност е виновен и доста самостоятелен бизнес. Някой желае да бъде млада майка и към този момент на 40 години да стане баба, а различен желае да отдели време за кариера или да натрупа задоволително изгоди и познания, които могат да бъдат предадени на дете.

Но неотдавна учените приключиха едно от проучванията си и споделиха, че първото раждане е директно обвързвано с продължителността на живота.

Кога да родя?

Преди 10 години всички споделяха, че колкото по-рано родиш, толкоз по-добре за теб и за детето, тъй като тялото е младо и ще се оправи с всичко. Нормалната възраст за раждане на първо дете бе на възраст 18-25 години. След това тя стигна до 28 години, а по-късно се реалокира малко повече до 30 години. Бременните дами над 30-годишна възраст обаче в нашите лечебни заведения постоянно се назовават ​​стари.

Но неотдавна откриватели от португалския университет Коимбра обявиха, че дамите, които раждат за първи път на 30 години или повече, живеят по-дълго. Те съпоставят предстоящата дълготрайност на живота на дамите, родили на 20 години, и тези, които имат дете след 30 години. Най-важното умозаключение, реализирано от учените, е, че колкото по-късно раждате детето си и изживявате щастливо младостта си, толкоз по-дълго живеете след това.

Също по този начин, дамите, които са родили първо дете на възраст над 30 години, са по-малко чувствителни към сенилна деменция.

Някои психолози и социолози имат вяра, че майките след 30 години имат по-стабилна душeвност, тъй че нервната им система страда по-малко. Други споделят, че закъснелите майки са по-успешни и образовани, с цел да могат да си разрешат първокласен метод на живот, който още веднъж визира дълголетието.

Смятаме, че всичко е доста самостоятелно. Трябва да раждате, когато се чувствате подготвени за това. И възрастта няма значение, най-важното е, че здравето разрешава. Разбира се, възрастовите граници са се изместили от дълго време.

jenata.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР