Планиран глобален удар в четири стъпки се случи преди два

...
Планиран глобален удар в четири стъпки се случи преди два
Коментари Харесай

Експерт видя планиран глобален удар в четири събития около срива на Фейсбук |

Планиран световен удар в четири стъпки се случи преди два дни, счита специалистът от Европейския институт за риск политика Иван Савов.

Атаката към обществените мрежи на „ Facebook “ е доста по-мащабна и не е ориентирана единствено към Марк Зукърбърг, разяснява той в изявление за

Много е дребна вероятността по едно и също време да се случи едно четворно събитие , както се случи в тия 24 часа преди 2 дни. Тогава излезе информацията за, случи се, показанията на, която извади доказателства и даде на американския конгрес информация за тактиката на фейсбук за повишение на личните доходи. И четвърто - на втория час от техническия срив персонални данни на 1,7 милиарда души излязоха в за продажба. Те не са откраднати по време на срутва, а по време на различен подобен от преди година, изброи специалистът.

Имаме едно четворно събитие, което удря директно в кръвоносната система на най-високо равнище – във връзките сред политици, водачи в сянка, проведена престъпност и хора, които въздействат на геополитическите процеси, споделя той.

Не знаем източника, посочи Иван Савов.

По думите му този удар има две посоки.

Първото е, че фейсбук е инструментът, посредством който се прави психоманипулация на популацията и се въздейства на изборите.  Савов напомни абсурда с компанията за моделиране на психопрофили на потребителите посредством, които те са предоставяли във фейсбук приложения. Този модел е употребен в над 20 страни за влияние върху изборите, включително при изборите, които завоюва Доналд Тръмп и при вота за Брекзит. Тази връзка води и към Русия, уточни специалистът.

Психопрофилите, които има фейсбук, манипулират настроението на хората, а те печелят повече пари, когато сме отрицателни и гневни, в сравнение с сме позитивно настроени. Съответно те манипулират информацията и обществото се радикализира. Това е напълно за облага на Зукърбърг и не взема под внимание нашето психическо положение и положението на демокрацията. Нещата сега са отвън надзор, уточни Савов.

Затова, съгласно него, в света стартира развой на пристъпването към регулация на интернет наличието и обществените мрежи, с цел да не са вероятни такива операции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР