Планираме увеличение на заплатите на ИТ специалистите в държавната администрация.

...
Планираме увеличение на заплатите на ИТ специалистите в държавната администрация.
Коментари Харесай

Много добра новина за част от служителите на държавната администрация

Планираме нарастване на заплатите на ИТ експертите в държавната администрация. Това сподели за Българска телеграфна агенция министърът на електронното управление Божидар Божанов. 

" В момента за ИТ длъжности се позволява заплата, която е 60% над главната за това равнище в администрацията. Идеята е да предложим да стане 80%, т.е. да бъде увеличена с 20%. Това е извънредно незадоволително, още веднъж няма да доближи частния бранш, само че въпреки всичко е някакъв тласък “, счита министър Божанов. 

Той акцентира, че нарастването може да стане с смяна в Единния класификатор на длъжностите в администрацията и наредбата към него и добави, че такова разискване към този момент е почнало. Министърът на електронното ръководство уточни като възможен период за това идващите няколко месеца. 

Министър Божанов беше изслушан през днешния ден в парламентарната Комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии, където даде пред депутатите информация за напредването на процеса по създаване на приложението за електронна идентификация. Министърът увери, че процесът напредва с бързи стъпки, както и че в началото заложеният обсег ще бъде уголемен. 

В рамките на систематичния план сме прецизирали някои неща, с които ще разтеглим в началото заложения обсег, тъй че да могат жителите да ревизират цялата информация за себе си непосредствено през приложението за идентификация, посочи Божидар Божанов. 

В приложението ще има цялата наша еднаквост, която страната знае. Когато имаме това приложение, ще можем да проверим всяка информация за себе си, за обвързваните с нас лица, парцели, коли и така нататък, добави той. 

Министърът увери, че всяка стъпка от процеса по създаване на е-идентификацията ще бъде обществена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР