Планираме съвместни проекти за задълбочаване на сътрудничеството в образованието в

...
Планираме съвместни проекти за задълбочаване на сътрудничеството в образованието в
Коментари Харесай

Ангелкова: Засилваме представянето на българския балнео и СПА туризъм в Германия

Планираме взаимни планове за задълбочаване на съдействието в образованието в туризма с Германия.

Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова след конференция на тематика „ Eвропейски стандарти за туризма в България “. Форумът се организира във Варна, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Събитието се провежда взаимно от Министерството на туризма и фондация „ Конрад Аденауер “, а измежду формалните лица в него бяха Kлаус Шлий, ръководител на Ландтага на Шлезвиг-Холщайн, Tорстен Гайслер, началник на фондация „ Конрад Аденауер “ за България и регионалният шеф на Варна Стоян Пасев.
„ Предстои работно посещаване в провинция Шлезвиг-Холщайн за обмяна на опит “, добави Ангелкова.

„ Сътрудничество сред България и Германия е основано на положително другарство. На форума коментирахме разновидности за повече общи начинания, както и опцията за усилване на рекламата на българските балнео и СПА туристически артикули, които също съставляват интерес за посетителите от Германия. Страната е на трето място за входящ туризъм у нас през предходната година и е на първа позиция за визити през лятото в последните 2 години. За две години имаме растеж на немските туристи от 47%, а тази година чакаме също нарастване на визитите и Германия да резервира водещото си място”, сподели министър Ангелкова.
Тя посочи, че с повишаването от този сезон чакаме общият растеж на немски туристи за последните 3 години да е над 50%.

Министърът благодари на господин Tорстен Гайслер за помощта в организацията на събитието.

Г-н Гайслер разяснява, че данните за немските туристи в България в действителност са впечатляващи, само че и капацитетът не е привършен. Той посочи, че доста от сънародниците му свързват почивката в България с море, а малко знаят, че има опция и за зимни спортове.

„ Нашата задача ще е да разпространяваме в Германия информацията, че тук може освен се почива, само че има благоприятни условия за балнео и СПА, конферентен и винен туризъм. Има решение един клас от 25 ученика да специализират професионално образование в региона на хотелиерството и ресторантьорството в границите на 3 години. Предстои детайлно да се разиска метода на асортимент “, изясни господин Гайслер.

Той напомни, че в Германия има доста добре развита дуална система на образование, като учениците прекарват 3 дни седмично в предприятия.

Считаме, че нашата провинция може да помогне доста при основаване на взаимни планове за развиване на българския туризъм, съобщи Kлаус Шлий, ръководител на Ландтага на Шлезвиг-Холщайн.

Той от своя страна благодари на министър Ангелкова и господин Гайслер за организацията на форума.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР