Планираме две увеличения на пенсиите - през юли и през

...
Планираме две увеличения на пенсиите - през юли и през
Коментари Харесай

Обявиха две увеличения на пенсиите

Планираме две нараствания на пенсиите - през юли и през октомври.

Това съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков в предаването „ Събуди се ” по .

„ Ако всичко зависи от министъра на труда и обществената политика минималната работна заплата щеше да бъде много по-висока от настоящето равнище. Работим върху нов механизъм за нейното установяване

Правим калкулации за една минимална работна заплата от 770 лева, която съставлява 50% от междинната за България.

Засега сякаш не срещаме схващане от Министерството на финансите за този размер, само че диалозите не престават и се надявам да имаме решение по въпроса ”, означи Гьоков.

Той даде 5-ица за стабилността на ръководещата коалиция по десетобалната система и изясни за какво.

" Нещата не са по този начин, както наподобяват в профил, обединението е желязна. Имаме желязно съдружно съглашение. Няма по какъв начин да бъде съборено това ръководство, в случай че съблюдава съдружното съглашение.

За страдание, в него не са планувани обстоятелства като войната, която влияе съществено на стопанската система. Това към този момент прави комплицирани връзките в обединението.

В цялата коалиция се приказва за това по какъв начин можем да компенсираме увеличените цени от инфлацията, само че има и различен миг, който всички партии държат на него - износът на оръжие за Украйна. Това е препъни камъкът за съществуването на обединението ", безапелационен бе министърът и продължи с коментара за обстановката.

" Няма по какъв начин аз да кажа: „ Георги Гьоков твърди, че Българска социалистическа партия ще излезе от обединението “.

Това не може да го каже и водачът на партията. Можем да кажем, че нашата твърда позиция е срещу износа на оръжия за Украйна.

Дали ще излезем от обединението, ще кажат груповите органи на Българска социалистическа партия “,  заявява Гьоков.

Според него в случай че бъде взето решение за експорт на оръжия към Украйна, оставането на Българска социалистическа партия в обединението е съвсем невероятно, само че въпреки всичко остави вратата отворена.

„ Българска социалистическа партия може да излезе от обединението, държавното управление да стане на малцинството с поддръжката на Българска социалистическа партия по разнообразни тематики в Народното събрание.

Едно малцинство обаче ще бъде мощно подвластно от останалите партии в съпротива – ГЕРБ и Движение за права и свободи, да вземем за пример “, изясни той и добави, че това може да се разчита като замяна на вота на гласоподавателите.

Гьоков обаче увери, че Българска социалистическа партия никога няма да прави „ неверни ходове “, които да доведат България до злополука.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР