Планираме да наемем 130 души, съобщи Желязко ПетровРегионалният ИТ развоен

...
Планираме да наемем 130 души, съобщи Желязко ПетровРегионалният ИТ развоен
Коментари Харесай

Coca-Cola отваря развоен ИТ център у нас

Планираме да наемем 130 души, заяви Желязко Петров

Регионалният ИТ развоен център на Coca-Cola ще дава услуги за Европа, Близкия Изток и Африка и за редица наши световни начинания, разясни шефът Желязко Петров

Развоен център за осведомителни технологии в София ще дава бизнес решения за Coca-Cola на световно равнище с фокус върху Европа, Близкия Изток и Африка, оповестиха от компанията.

Основните сфери на активност на ИТ центъра ще бъдат софтуерни решения за систематичен разбор и създаване на стратегии, разбор на данни, мобилни приложения, образования, роботика, инфраструктурна и осведомителна сигурност, както и софтуерни решения за маркетингови, финансови и механически функционалности на компанията.

Звеното е част от международната конструкция за осведомителни технологии на Coca-Cola, която сплотява 5 развойни центъра в Съединени американски щати, Мексико, Индия, Сингапур и Япония. Центърът за развиване в София ще бъде вторият по величина, размер на предоставяните услуги и брой чиновници в границите на тази световна мрежа.

„ Регионалният ИТ развоен център на Coca-Cola ще дава услуги за Европа, Близкия Изток и Африка и за редица наши световни начинания. Планираме да открием 130 работни места и ще предоставим на нашите чиновници благоприятни условия за образование, развиване и кариерно самопризнание ”, разяснява Желязко Петров, шеф на центъра в София.

България се намира в доста комфортна часова зона, което оказва помощ в работата със зоните EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и APAC (Азия-Пасифик), добави Петров, като посочи и съществуването на 4 софтуерно ориентирани университета. София има също географско преимущество в интерес на лесните и бързи пътувания сред всички райони в границите на EMEA, бизнес климат и постоянното ръководство.

Центърът на Coca-Cola си партнира с българските офиси на компании като SAP Labs, Atos и Microsoft, като възнамерява да разшири партньорската си мрежа през идната година. „ Ние не решаваме софтуерни проблеми, а използваме технологиите, с цел да позволяваме бизнес проблеми ”, разясни Желязко Петров.

Coca-Cola в България обезпечава 40% от работните места в областта на произвеждане на безалкохолни питиета и е директен шеф на 2 100 души, като общото влияние върху заетостта е 19 200 работни места, представляващо 0,6% от работната мощ в страната, акцентират от компанията.

От 2002 година в България са построени две съвременни уреди за произвеждане на питиета и минерална вода в градовете Костинброд и Банкя. През годините системата на Coca-Cola е вложила над 550 милиона $ в българската стопанска система.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР