„Планираме да изградим две нови училища на територията на район

...
„Планираме да изградим две нови училища на територията на район
Коментари Харесай

Фандъкова: Изграждаме 2 нови училища и 2 детски градини в район „Студентски“

„ Планираме да изградим две нови учебни заведения на територията на регион „ Студентски “. Едно в кв. „ Малинова котловина “ и едно в Студентски град “ “, сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с учители, лекари и медицински експерти от регион „ Студентски “. Това оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

„ Изграждаме още две нови здания на детски градини и санираме постройките на 55 СУ „ Петко Каравелов “ и 8 СУ „ Васил Левски “. Дворовете на учебните заведения също ще бъдат реновирани и с нови спортни площадки “, сподели Фандъкова.

Кандидатът за областен кмет Димитър Дилчев работи дружно с висшите учебни заведения за обособяването на студентски кампуси с следен достъп и отделяне тук-там за отдих, образование и спорт на студентите. През идната есен ще бъде осъществен първият студентски кампус.

„ За мен е извънредно значима поддръжката за учителите и медицинските сестри, които работят в учебните заведения и детски градини. Преди три години се преборихме да стартира най-знаковата и огромна промяната в образованието точно с вложенията в хората. Повишението на учителските заплати е обезпечено в бюджета на страната “, сподели Фандъкова.

„ Длъжници сме на медицинските сестри, които работят дружно с учителите и помощник-възпитателите в учебните заведения и детските ясли. Подписах съглашение със КНСБ и поех ангажимент да достигнем контрактуваните суми в груповия трудов контракт “, изясни Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР