Планирали сме започването на строежа на 31 нови сгради за

...
Планирали сме започването на строежа на 31 нови сгради за
Коментари Харесай

Фандъкова: През 2021-а планираме изграждането на 31 нови детски градини

Планирали сме започването на градежа на 31 нови здания за детски градини и ясли през 2021 година Така ще можем да разкрием 127 нови групи. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на представянето на програмата за строителство на детски градини и ясли на територията на столицата.

" Строежът на 3 нови здания започва още тази година, а идната ще стартира построяването на още 28 ", посочи тя.

Фандъкова съобщи, че районните кметове са известени още преди месеци, че ще получат финансиране за построяването на нови детски градини и ясли, когато имат определен реализатор.

" Имаме отпуснати средства - и държавни, и общински. Планирани са 67 нови здания, които ние действително можем да приключим до 2023 година, в случай че работим по проект ", уточни градоначалникът.

По думите й това изисква огромни вложения, само че все още финансовият план демонстрира, че за градежа на нови здания и отчуждаване на парцели са планувани 65 млн. лв..

" 16 са обектите, по които се работи тази година. Има планувани средства за тях, ще се платят в период, в случай че надлежно вложителите приключат в точния момент. Ще има нови детски градини и ясли в кварталите " Сеславци ", " Възраждане ", " Витоша ", " Горна Баня ", " Бъкстон ", " Люлин " и " Филиповци ", разясни Фандъкова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР