Планирали сме 2020-2021 г. да въведем по-модерен метод за пречистване

...
Планирали сме 2020-2021 г. да въведем по-модерен метод за пречистване
Коментари Харесай

Софийска вода ще пречиства питейната вода чрез UV лъчение

Планирали сме 2020-2021 година да въведем по-модерен способ за филтриране на питейната вода от органични замърсители посредством UV отнасяне на водата. Това сподели пред медии в Пречиствателна станция за питейни води „ Бистрица " изпълнителният шеф на „ Софийска вода “ Васил Тренев.
„ В 5-годишния бизнес проект, одобрен от КЕВР нашата концепция е да стартираме с UV лампи. Това е цялостна система. Идеята е да въведем такова нещо на вход на „ Бистрица “, с цел да го тестваме и по-късно да го въведем в цялостната система. Това е потвърден способ на доста други места отвън България, само че имаме желание да го пробваме и тук като надеждно отнасяне на питейната вода. Прави се за унищожаване на органични замърсители “, изясни Тренев, представен от Фокус.
Павел Зеленков – управител на „ Пречиствателна станция за питейна вода “ към „ Софийска вода “, добави, че UV лъчението е за да бъдат отстранени всички микроорганизми.
„ Въпреки UV лъчението ще остане и хлорирането на водата. Целта е да има остатъчен хлор във водопроводната мрежа. Едното оборудване не заменя другото, а го надгражда, като по този метод получаваш по-добри резултати “, сподели още Зеленков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР