Планира се универсалният атомен ледоразбивач „Урал“ по проект 22220 да

...
Планира се универсалният атомен ледоразбивач „Урал“ по проект 22220 да
Коментари Харесай

Атомният ледоразбивач „Урал“ ще бъде пуснат на вода през месец май


Планира се универсалният атомен ледоразбивач „ Урал “ по план 22220 да бъде пуснат на вода през май 2019 година Това оповестиха от Балтийски цех в Санкт Петербург. Понастоящем експертите са съумели да завършат образуването на целия корпус на плавателния съд. „ Сега съдостроителите би трябвало да образуват надстройката и да извършат комплекс от действия по подготовката за тържественото му стартиране на вода през май 2019 година “, се показва в известието.

В момента в Балтийски цех по поръчка на „ Росатом “ се строят три нови универсални атомни ледоразбивача по план 22220, като основният - „ Арктика “ и първият сериен – „ Сибир “, към този момент са пуснати на вода.

Сроковете за предаване на ледоразбивачите на възложителя са: на „ Арктика “ - 2019 година, на „ Сибир “ – 2020 година, а на „ Урал “ – 2021 година

Универсалните атомни ледоразбивачи от план 22220 с мощ 60 мегавата би трябвало да станат най-големите и мощни в света. Те ще съпровождат морски съдове в арктически условия, пробивайки лед с дебелина до 3 метра.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР