Планира се удължаване на мярката 60:40 с още три месеца

...
Планира се удължаване на мярката 60:40 с още три месеца
Коментари Харесай

Сачева: Мярката 60/40 може да стане 80/20

Планира се удължение на мярката 60:40 с още три месеца с алтернатива до края на годината. В подобен случай тя ще има потребност от нов дизайн и ще бъдат регистрирани и безработни лица, като работодателите ще могат да ги наемат. Секторът на автобусните транспорти ще бъде в режим на помощ 80 към 20, тъй като е основен. Това разяснява пред БНР министърът на труда и обществената политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.

В идващите месеци не чакам земетресения във връзка с безработицата. Но има и редица фактори, които могат да повлияят върху нея. Ако има нови равнища на покачваща се безработица, те са предстоящи в края на годината ", означи тя.

Деница Сачева твърди, че схемата 60/40 ще остане задълго

„ По оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ предвиждаме 160 млн. лв. да бъдат ориентирани към наемане на хора, регистрирани в бюрата по труда и да могат те да получават заплащане по линия на програмата в размер на една работна заплата и осигуровките към нея “.

Сачева разяснява тематиката за вторите пенсии. Очаква се министерството да направи съответни оферти за етапите на погашение на втория дирек и за корекции, свързани с самостоятелните коефициенти.

"Въпреки че данните демонстрират компликации поради рецесията, няма причина да се тормозим за сигурността на пенсионната система. Над 3 милиарда лв. от Сребърния фонд се намират в Българската национална банка. Няма потребност да генерираме спомагателни терзания на този стадий ", сподели отрасловият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР