Планира се разширяване и модернизиране на Делфинариума, което включва изграждане

...
Планира се разширяване и модернизиране на Делфинариума, което включва изграждане
Коментари Харесай

Разширяват и модернизират Делфинариума във Варна

Планира се разширение и модернизиране на Делфинариума, което включва създаване на открит басейн със сцена за представления на открито през лятото. Това разкри шефът на Делфинариума Ивелин Симеонов, съобщи " Дарик ".

Единственото по рода си в България атракционно оборудване ще се снабди и с поделение за майки-родилки и карантинен бранш. Разработеният план планува основаване на удобни условия и за тюлените, за които се грижат в Делфинариума. Проектът ще бъде осъществен върху имот, директно до актуалната постройка.

" Проектът следва да бъде импортиран за утвърждение в Общинския съвет. Амбициите ни са  и срещаме поддръжката на Общината в края на тази година да стартират строителните работи ",  уточни Симеонов.

Тази събота в Делфинариума бе показан най-новият му жител – бебе делфин. Родители са му Доли и Кимбо, които към този момент имат 3 деца. Новото им бебе бе показано с две безвъзмездни представления. 

Откакто е родено дребното на 19 ноември, е неразделно до майка си – 35-годишната Доли. А поради раждането му в края на предходната година атракционът спря представления за месец. Най-новият жител на Делфинариума е доста палав и даже се включва в спектаклите, разкри старши треньорът Илиян Василев. Той разкри, че дребното стартира да подражава на по-възрастните делфини след втората си година, а след третата година го поемат треньорите и стартира неговото образование.

В международен мащаб постоянно се е смятало, че ражданията на делфини в изкуствена среда са необичайност. Практиката потвърждава, че бебета са доста уязвими и смъртността при тях е доста висока – 65 на 100, обясни експертът по морски бозайници Цветан Станев. Той оказва помощ на треньорите при работата с делфините от основаването на Делфинариума през 1984 година

Новороденото делфинче сучe на всеки 10-20 минути. За 24 часа поема към 12 литра високомаслено мляко. При раждането е било дълго към 80 см, а в този момент е над 120 см. Родило се към 8 кг, като сега не се знае какъв брой тежи, защото досегът с него е неразрешен. Причината е, че до 6-месечната си възраст делфините са доста уязвими. Освен това страдат от всички човешки заболявания, даже от инфаркт и инсулт, посочи Станев.

Бебето делфин към момента няма име и следва да бъде кръстено, като името ще бъде определено посредством конкурс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР