Планира се отпускането на допълнителни средства, за да се осигури

...
Планира се отпускането на допълнителни средства, за да се осигури
Коментари Харесай

МОН с допълнителни мерки за олекотяване на ученическите раници


Планира се отпущането на спомагателни средства, с цел да се обезпечи достъп до електронно четими разновидности на учебниците за всички възпитаници от първи до седми клас, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.
Мярката е резултат от напъните на МОН да извърши поетите задължения за понижаване на тежестта на ученическите раници и надлежно за по-голяма успеваемост на просветителния развой и за повишение на качеството на образованието. Достъпът до електронно четимите учебници ще бъде обезпечен посредством основаването на електронен портал с образователно наличие, в който ще бъдат оповестени тези учебници.
Същевременно учебниците от първи до седми клас, в това число, които са печатни издания с размер над 18 печатни коли, ще се отпечатват към този момент като две обособени книжни тела. Това планува смяна в Наредбата за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия, която също е ориентирана към олекотяване на тежестта на ученическите раници.
За финансиране на електронните разновидности спомагателните средства ще са 3 % върху съответните нормативи за учебниците за първи клас, които се употребяват за една образователна година, и 8 % върху нормативите за учебниците за втори - седми клас, чиято валидност е за три образователни години.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР