Планира се до края на 2017 г. консорциум от турски

...
Планира се до края на 2017 г. консорциум от турски
Коментари Харесай

„Росатом“ очаква до края на 2017 г. да подпише споразумение за продажбата на 49% от АЕЦ „Аккую“


Планира се до края на 2017 година консорциум от турски компании да подпише съглашение за покупката на 49% от плановата компания за АЕЦ „ Аккую “. Русия обаче няма да бърза в ущърб на качеството на споразуменията. Това съобщи пред публицисти генералният шеф на съветската корпорация „ Росатом “ Алексей Лихачов, представен от съветски организации.

„ Организираме работата си по този начин, че да подпишем съглашение до края на годината. Но това е сериозна договореност, която има редица търговски аспекти, по тази причина ние не бързаме със събитието в ущърб на качеството на икономическите характерности на плана “, съобщи той.

На интернационалния конгрес „ Атомекспо-2017 “ през юни в Москва „ Росатом “ подписа съглашение по отношение на базовите условия за влизането на турските енергийни компании Cengiz Holding, Kolin Insaat и Kalyon Insaat в капитала на „ Аккую Нуклеар “. Турският консорциум претендира за 49% в „ Аккую Нуклеар “. Стойността на вероятната договорка не се загатва, само че бе оповестено, че това ще е най-голямата инвестиция на задгранични компании в съветски планове, които се осъществят отвън рамките на Русия и най-голямата в света частна инвестиция в атомната енергетика за последните 17 години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР