Планинският туризъм в България е в застой, националните паркове са

...
Планинският туризъм в България е в застой, националните паркове са
Коментари Харесай

Строгите правила в националните паркове пречели на планинския туризъм

Планинският туризъм в България е в застой, националните паркове са с прекомерно ограничаващи режими, които не разрешават на доста хора да практикуват туризъм, какъвто им харесва. Това сподели в изявление за Българска национална телевизия министърът на околната среда Нено Димов.

Според него в този момент тези правила се дефинират от " група с избрани ползи ", само че имало и други групи с други ползи. " Българите имат право да практикуват обичаните си спортове и през лятото, и през зимата ", сподели Димов. По думите на екоминистъра въпросът за разпоредбите за планински туризъм чака от години и е време за спор.

Той беше помолен да разяснява следващия случай на къпане в рилското езеро Окото, което е неразрешено, и прикани жителите, когато видят нарушаване, да се обаждат по телефона на дирекцията на Националния парк. " Служителите на парка не могат да са на всички места (...) Трябва да има гражданско чувство да подпомогнем страната ", сподели Димов.

По думите му приоритет на управлението на парка е да се оправи с качването на моторни транспортни средства и придвижването им в парка, което, по думите му, е по-сериозният проблем.

До шест месеца след публикуването на закона, който вкарва нови правила за дивото къмпингуване, ще бъде оповестена разпоредба към него, тъй че законът ще стартира да се ползва от идващия сезон, се разбра от думите на министъра на околната среда. Наредбата ще уреди разпоредбите за задоволяването на естествените потребности, достъпа до питейна вода, възбраната каравани да се слагат върху дюни и прибирането на отпадъците, изброи министърът. Всичко това ще е обвързване на притежателя на съответния терен. " Хората като се изключи няколко, които се слагат над закона, биха желали да си платят за разчистване, само че в този момент няма ред да го създадат ", добави Димов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР