Планинският кристал е безцветен кристал, смята се, че е подходящ

...
Планинският кристал е безцветен кристал, смята се, че е подходящ
Коментари Харесай

Свойства и значение на планински кристал

Планинският кристал е прозрачен кристал, счита се, че е подобаващ за хората от зодия Лъв. Най-много залежи по света има в Русия и Бразилия. Планинският кристал работи доста пречистващо и е препоръчван за изчистване на чакрите. Но той може да помогне и за доста други неразположения.

Според будистите точно този кристал им оказва помощ да доближат до прояснение, когато са изпаднали в медитация, а индианците слагат дребен планински кристал до всяко новородено. Дори гадателските кълба на ясновидците са направени от този материал. В предишното този кристал се е употребявал за предотвратяване от черна магия.

Както и множеството кристали, счита се, че и планинският има лечебни свойства – много постоянно се употребява за филтриране и отпушване на чакрите, спомага доста при рани от изгаряне, при мощни нервни неразположения, мигрена, проблеми с очи.

Най-общо казано планинският кристал ни подтиква – оказва помощ на организма да се пребори с това, което го изтезава. Освен това той умерено може да се смесва и с други типове кристали и това няма да подейства неподходящо.

Много подобаващ за хора, които се стремят към душевно равновесие или са изложени на някакви стресови обстановки – облекчава бързо организма и отстранява непотребния стрес.

Носете го със себе си постоянно и ще бъдете защитени от неприятни намерения и въздействия, ще пази съзнанието ви отворено и чисто. Много е подобаващ, в случай че имате потребност от по-голяма централизация и избистряне на мозъка.

От всичко написано излиза наяве, че планинският кристал е безусловно повсеместен и може да се употребява за съвсем всевъзможни неразположения и от всеки.

Можете да носите планински кристал в чантата си или в джоба, както и на някакво украшение върху себе си. Ако желаете да го употребявате против стрес или мигрена, е належащо деликатно да масажирате главата си или да го държите в дланите си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР