Планинският колоездач Борислав Йорданов, който преди по-малко от две години

...
Планинският колоездач Борислав Йорданов, който преди по-малко от две години
Коментари Харесай

Планинският колоездач Борислав Йорданов – рекордьор от “Ком – Емине” се изправя пред ново предизивикателство

Планинският колоездач Борислав Йорданов, който преди по-малко от две години сложи не един, а два персонални върха със скоростно прекосяване на маршрута " Ком - Емине ", се изправя пред ново предизвикателство. " НОВ ВЕЛОНОСЕН ПОХОД РИЛА - РОДОПИ " е част от интернационалният туристически маршрут Е8 и обгръща българската му част - от " Боровец " до крепостта " Мезек " покрай Свиленград. Маршрутът е с приблизителна дължина 440 км и 12 000 м позитивна денивелация. Предизвикателството ще започва на 17 юли (сряда) от " Боровец ". Кандидатът за връх има желание да измине маршрута с планински велосипед допустимо бързо и с минимум почивки - за към два дни! При пробното му прекосяване, преди няколко седмици, Боби е премнал трасето за под 5 дни. Това ще е първото скоростно прекосяване на маршрута, а задачата е да се сложи висок времеви стандарт за прекосяването му. Така Боби и поддържащият го екип от клуб " Велораптор " се надяват да разпространяват, както познатият в този момент маршрут, по този начин и да провокират интерес и други колоездачи да го преминат. Надяват се маршрутът да стане желан и известен, както се случи с " Ком - Емине ", след велоносното лято на 2017-та!
Важна детайлност е, че в някои сектори той няма да следва на 100% туристическият пешеходен маршрут, а където теренът разрешава ще премине през различни обходни пътища, подобаващи за колоездене. За страдание, това се постанова и заради обстоятелството, че някои сектори от Е8 са мощно неподдържани, с доста свличания и сривания на скални маси, паднали и непочистени дървета. Преминавайки скоростно трасето " РИЛА - РОДОПИ " се цели да се обърне внимание и за повече грижа от страна на общините, през които минава. Но най-много цели да притегли още и още другари на планинското колоездене, тъй като в България има чудесни условия за това!
" НОВ ВЕЛОНОСЕН ПОХОД РИЛА - РОДОПИ " включва следните точки през, които Боби ще премине с колелото си: " Боровец ", връх " Мусала ", " Белмекен ", " Юндола ", " Каратепе ", язовир " Беглик ", Ягодина, " Триград ", " Пампорово ", " Рожен ", хижа " Свобода ", хижа " Сини Връх " и крепостта " Мезек " покрай границата с Гърция.
С усмивка на разположение и жизнен дух, имаме вяра в силите на Боби - стискаме му палци и му пожелаваме триумф!
Събитието е подкрепено от Колоездачен клуб „ Велораптор " част, от който е и Борислав Йорданов. Екип от няколко души, ще бъде неразделно до него, ще му оказва помощ логистично и по всевъзможен метод в това предизвикателство на духът и волята!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР