Планинският хотел-ресторант Pischa в Давос, Швейцария, обяви, че вече няма

...
Планинският хотел-ресторант Pischa в Давос, Швейцария, обяви, че вече няма
Коментари Харесай

Швейцарски хотел забрани на евреите да карат ски

Планинският хотел-ресторант Pischa в Давос, Швейцария, разгласи, че към този момент няма да отдава чартърен ски и друго съоръжение за снежни спортове на еврейски посетители заради хипотетичната дълга история на недисциплинирано държание, разваляне на имущество и обири. Заведението се сблъска с обвинявания в антисемитизъм, което провокира огромен скандал и полицейско следствие.

Обидното уведомление се появи през уикенда на вратата на стая, употребена за предпазване на ски съоръжение в курорта. Посланието на иврит категорично отказвало на еврейските посетители достъп до услугата.

" Поради разнообразни злощастни произшествия, в това число кражба на шейна, към този момент не отдаваме чартърен спортно съоръжение на нашите братя евреи. Това се отнася за цялото съоръжение като шейни, аеробордове, ски-джакове и снегоходки. Благодарим ви за проявеното схващане ", се споделя в известието.

В понеделник локалната полиция удостовери пред ежедневника 20 Minuten, че е почнала публична инспекция на случая и в този момент проверява хотела поради хипотетична " дискриминация и подбудителство към ненавист ".

Швейцарската федерация на еврейските общности (SIG) остро осъди курорта, като дефинира тази политика като ново " равнище на безочливост " и даде обещание да подаде лична тъжба по отношение на този случай. " Цяла група от посетители се очерня групово въз основа на техния външен тип и генезис ", твърди в изказване генералният секретар на SIG Джонатан Кройтнер.

Ресторантът обаче отстоява решението си, като изяснява, че то е резултат от недисциплинираното държание, което ортодоксалните евреи от дълго време показват в курорта. " Вече не желаем ежедневните неприятности и по тази причина упражняваме правото си да решаваме кой може да наеме нашата благосъстоятелност и кой не ", обявиха от курорта в изказване за 20 Minuten, като настояха, че този ход няма " нищо общо с вярата, цвета на кожата или персоналните желания " на гостите. " Някой от тези посетители " сигурно ще аргументи " сериозен случай в даден миг ", добави то, като изясни, че такива посетители постоянно разхвърлят оборудването по планинския скат, вместо да го върнат, вземат го от склада без позволение и така нататък

Регионалният туристически оператор Sportbahnen Pischa AG побърза да се дистанцира от случая, като изясни, че хотелът е външно наето място в планината и организацията няма нищо общо с ръководството му. Подобна позиция зае и компанията-майка Davos Klosters, като нейният основен изпълнителен шеф Рето Брански призна, че известието несъмнено е било " неуместно дефинирано ".

" Известието може да нарани възприятията на еврейската група посетители като цяло, а това не трябва да се случва ", сподели той пред 20 Minuten. В същото време той призна, че ортодоксалните евреи към този момент от години демонстрират недисциплинирано държание и са попадали в разнообразни случаи на неприятности в локалните курорти и тези " компликации " с " дребна група " са факт. " Проблемът има две страни и той тлее от години ", означи изпълнителният шеф.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР