Планинските спасители предупреждават, че лавинната опасност остава, а условията не

...
Планинските спасители предупреждават, че лавинната опасност остава, а условията не
Коментари Харесай

Остава висока лавинната опасност в планините

Планинските спасители предизвестяват, че лавинната заплаха остава, а изискванията не са подобаващи за туризъм. Препоръчително е тази седмица да се заобикалят преходите в планините и карането отвън пистите.

Нов сняг наваля по високите елементи на Пирин тази нощ. Очаква се през идващите дни в планината времето да остане студено, а валежите да продължат.
Петър Чолев, планински избавител: Цялата седмица за туризъм няма да е приятна при снеговалеж туризъм мъчно се прави, само че пък фрий райдърите за това чакат да понавали малко пудра и да се пускат по необработените терени, по скатовете.
- Какво мислите за тези, които карат отвън пистите? Заслужава ли си рискът?

-скиор: Не си заслужава, колкото и да са положителни, експерти по-добре в пистите да се кара тук-там, които са положителни. Обичат риска, мислят че са доста положителни, след това съжаляват - родителите, фамилиите.

Въпреки че изискванията в планините са неприятни, в случай че туристите решат да вършат преходи, спасителите предизвестяват наложително да се взимат защитни ограничения.
Петър Чолев, планински избавител: Трябва да са уведомили по кой маршрут ще отидат техни другари да знаят. Не е неприятно дори в избавителната работа, в случай че мислят да вършат някакво такова начинание, да се знае.
През последната седмица в Пирин имаше два случая с затрупани от лавина хора, като млада жена почина, макар че в труднодостъпния терен над хижа Синаница избавителните екипи са стигнали допустимо най-бързо и то с помощта на новите моторни шейни, които имат,предоставени от Българския червен кръст.
 Млада туристка почина, затрупана от лавина в Пирин Млада туристка почина, затрупана от лавина в Пирин
Младо момиче почина през вчерашния ден, затрупано от лавина. Трагедията стана в региона на Синанишкия циркус към хижа Синаница в Пирин. С младото момиче е им...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР