Планинските спасители от Сандански с помощта на пожарникари успяха да

...
Планинските спасители от Сандански с помощта на пожарникари успяха да
Коментари Харесай

Планински спасители спасиха мъж със счупен крак, паднал от водопад в Беласица

Планинските спасители от Сандански благодарение на пожарникари съумяха да смъкват мъж със строшен крайник от Беласица. Сигналът за случая е подаден малко след среднощ, оповестяват от ПСС – Сандански, оповестява " Канал 3 ".

``
реклама

В него се споменавало за паднал от водопад човек със строшен крайник сред хижите „ Конгур ” и „ Беласица ” в едноименната планина. „ Били са двама единият от които се хлъзнал и паднал от водопада, неговия другар го търсил много време преди да подаде сигнала. Веднага от отряда тръгнахме натам. През това време полиция, пожарна и двама сътрудници планински водачи, както и хижарите от хижа „ Беласица ” тръгнали да ги търсят. Намерили ги в доста недостъпна скалиста околност. Пострадалият бил паднал от към 15 метров водопад и си счупил крайници на две места. По насоки на сътрудниците и пожарникарите към 4:00 часа бяхме при тях. Мъжът бе имобилизиран, облечен и подложен в носилката. След като видяхме терена, по който нямаше никакъв късмет за превоз надолу трябваше да искарваме потърпевшия нагоре по ската с денивелация 600 м. И надолнище на терена над 45 градуса, сипеи и скали. Обадихме се за помощ, защото с наличните хора нямаше по какъв начин да го изнесем ”, описват планинските спасители.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: