Планинските курорти се подготвят за началото на зимния сезон. Нагласите

...
Планинските курорти се подготвят за началото на зимния сезон. Нагласите
Коментари Харесай

На Боровец се готвят да открият сезона и правят изкуствен сняг

Планинските курорти се приготвят за началото на зимния сезон. Нагласите са към средата на месеца всички ски зони да отворят. Това зависи от количеството сняг, само че най-много от температурите, които ще оказват помощ за производството на неестествен сняг и за положителната обработка на пистите.

В последните седмици най-вече сняг наваля на Боровец. Във всеки подобаващ миг с негативни температури се прави в допълнение и неестествен сняг, разгласи пред TravelNews Благовеста Томова, ръководител на Съюза на хотелиерите в Боровец. В курорта ще работи кабинковият въжен превоз на 9 и 10 декември 2023 година с понижени цени от 30 лева за възрастен човек и 15 лева за деца и пенсионери.

Според Томова хотелите са подготвени за сезона и някои към този момент посрещат туристи и групи за фирмени и коледни мероприятия. " Заредени сме с доста оптимизъм за този сезон. Основание за това ни дава и ранно навалелият сняг “, акцентира тя. Томова чака доста туристи от обичайните пазари, които са доста значими за курорта – Англия и балканските страни, както и от българския пазар.

" Ние сме изцяло подготвени да стартираме и да отворим ски зоната. Приоритет са пистите, като се прибавиха огромен брой нови оръдия за механически сняг. Те са последно потомство и по този начин съкратяваме времето, належащо за заснежаване. Лифтовете и оборудванията да подготвени да бъдат отворени при подобаващи условия “, изясни пред БНР Мария Шейнова, маркетинг управител на „ Бороспорт “, която е притежател на инфраструктурата в комплекса. Засега няма точна дата за формалното разкриване на сезона.

Цените на въжен превоз картите към този момент са обявени, като нарастването е минимално по отношение на предходната година. Дори не покрива инфлацията през последната година, разяснява Шейнова. Дневната въжен превоз карта коства 90 лева Сутрешната до 12:30 ч. ще бъде 75 лева, а следобедната - 65 лева Еднодневната карта за децата става 55 лева, а най-малките до 7 години ще са гратис. Младежите и пенсионерите също употребяват отстъпка и за тях дневната карта коства 70 лева

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР