Планински спасители от Троянския отряд откриха тялото на изчезналия в

...
Планински спасители от Троянския отряд откриха тялото на изчезналия в
Коментари Харесай

Откриха трупа на турист, изчезнал в Стара планина

Планински спасители от Троянския отряд откриха тялото на изчезналия в Стара планина екскурзиант. То бе открито в един от планинските улеи на северните скатове на Балкана под връх Купена.

Младият мъж, който съгласно планинари е доктор, бе в неопределеност от понеделник. Ден по-рано Марио от София бил на хижа „ Добрила ” над Сопот. Около 16.00 часа следобяд той ненадейно взел раницата и тръгнал нагоре към хижа „ Амбарица ”. Хижарите дълго го увещавали да не напуща хижата, защото времето е доста неприятно, а единствено след час ще настане цялостна мрачевина. Той обаче отказал и тръгнал.

Нямаше и час откакто той напусна хижа „ Добрила ” излезе ураганен вятър и събра снега, който бе валял цяло денонощие преди този момент, на големи преспи. Това са доста тежки условия, при които е мъчно да се оцелее, разясниха планинари.

Тридесет спасители от Троян, Карлово, Сопот,, София и Банско претърсиха Троянския и Карловския Балкан, с цел да търсят младия мъж. Днес тялото му бе открито в Троянския Балкан под връх Купена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР