Планински спасители от Благоевград помогнаха на пострадал турист в района

...
Планински спасители от Благоевград помогнаха на пострадал турист в района
Коментари Харесай

Планински спасители оказаха помощ на ранен турист в Рила

Планински спасители от Благоевград помогнаха на потърпевш екскурзиант в региона на Мечи връх в Рила. Това заяви началникът на ПСС в Благоевград Георги Ботев.
Сигналът е подаден към 08:50 часа тази заран. Турист от група от град Петрич се подхлъзва и пада върху камък дружно с раницата си и получава фрактура на раменната става.
Групата от 10-12 души е правила преход от хижа Рибните езера към "Семково " и по-късно към хижа ''Македония " с последна цел ски-център,Картала ". Планинските спасители от дежурния екип са се отзовали, оказват му първа помощ с подръчни материали и защото не можел да стигне самичък до Благоевград, спасителите го транспортирали до Спешен център.
.,Сутрин температурата над 2000 метра надморска височина е към 2 градуса. Препоръчваме на хората, които излизат в тази зона, да носят топли облекла, дъждобрани и туристически обувки с добър грайфер, времето не е доста удобно за туристически преходи ",предупреди Георги Ботев.
"В региона има доста непознати туристи, които берат гъби, без да се преценяват дали са отровни или ядливи, което крие спомагателна заплаха. В буферната зона на резерват "Парангалица " има над 100 типа гъби, само че множеството от тях са отровни ", добави Ботев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР