Планини от боклук открити край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход

...
Планини от боклук открити край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход
Коментари Харесай

Нова порция мистериозни боклуци. Този път край ТЕЦ ”Брикел”

Планини от отпадък открити край Гълъбово. Отпадъци с неразбираем генезис са били открити в постройка на площадка “Брикетопроизводство “, в землището на с. Обручище.
Боклуци, занемареност и безхаберие. Така може да се заключи началото на тази и края на предходната година в България. Защото страната ни се тресе от кавги, тече следствие за неприятно стопанисване на бент “Студена”, а поради това и цялостен Перник продължава да е без вода.

Междувременно пък на всички места в страната лъснаха проблеми със сметища, откакто стана ясно, че неизвестно по какъв начин и неизвестно от кое място в страната ни е влезнал някакъв си там отпадък. Е, хубаво. И какво от това?

Много просто - в този момент стартират всевъзможни инспекции. Както ви съобщихме по-рано сега прокуратурата в Ямболско деликатно преглежда какъв отпадък е минал през сметището в село Хаджидимитрово, тъй като след сигнали на екоактивисти се появиха опасения, че може би става дума за рискови боклуци. Дали това е по този начин, ще стане ясно след края на инспекциите.

Подобен сюжет обаче се разиграва и в Гълъбово.

Районната прокуратура в Стара Загора е почнала инспекции за боклуци " с непостоянен тип и генезис, не по открития ред, с което е основана заплаха за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда (престъпление по член 353б,ал. 1 от Наказателния кодекс).”

Боклуците са открити в постройка № 3, находяща се източно от административната постройка на площадка „ Брикетопроизводство “, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена чартърен на комерсиално сдружение със седалище в гр. Гълъбово, написа още в прессъобщение на прокуратурата.

В рамките на два месеца би трябвало да се откри какви са типът, количеството и произходът на откритите в сметището боклуци и какви са основанията за тяхното предпазване и ръководство.

Откритите боклуци са доста покрай Топлоелектрическа централа “Брикел”. Иначе казано - Христо Ковачки. Същият Христо Ковачки, с чието име са свързани и сдружения, забъркани в пернишкия скандал - този с водата. По информация на clubZ бент. “Студена” е бил източен в интерес на ТЕЦ-Перник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР