Планината пак напомни за себе си и доказа, че там

...
Планината пак напомни за себе си и доказа, че там
Коментари Харесай

Състоянието на Владимир Каролев остава тежко

Планината отново подсети за себе си и потвърди, че там горе, под високите върхове, всяка неточност може да коства и човешки живот. Известният икономист Владимир Каролев продължава да бъде в тежко положение след грубо рухване в Пирин. Първоначално той беше признат в болничното заведение в Разлог, а по-късно превозен в „ Пирогов ”.

„ Когато човек потегля самичък в планината би трябвало доста добре да премисли какво следва и да има проект Б. Грешки могат да създадат и най-хубавите майстори ”, съобщи алпинистът Дойчин Василев.

„ Теренът е стръмен. Каролев е слизал със сноубород по него, евентуално се е хлъзнал, паднал е и не е съумял да се задържи. Теренът е подобен, че има заледени сектори, има и скали. Предполагам, че той, падайки по тях, е получил пострадвания, които са го докарали до това положение ”, добави той.

„ Акцията не беше лека поради това, че изискванията са смесени, снегът на моменти е мек денем, а вечерта – замръзва. Използвахме моторни шейни, само че не беше елементарно, защото тук-там безусловно минавахме с тях през камъните и хвойните ”, описа Атанас Уков от Планинската избавителна работа.

„ Каролев неведнъж беше разказал концепцията за маршрута си, само че казусът беше, че бе попаднал в дупка, която попречва да бъде забелязан. Липсата на обсег на телефона му подсказа, че това е едно от местата за претършуване ”, уточни той.

„ Първо видяхме каската на Карлоев. Не знаехме на кого е, само че 100 метра по-нагоре намерихме и него ”, описа зам.-кметът на Банско Стойчо Баненски
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР