Планина от боклук се оформи за пореден път в градинката

...
Планина от боклук се оформи за пореден път в градинката
Коментари Харесай

До прокуратурата: Търговци менте вдигат планина от боклуци

Планина от отпадък се оформи за следващ път в градинката сред постройката на прокуратурата и Четвъртък пазара. Купища остарели кашони и гнили плодове са изхвърлени до тротоара на ул. „ Димитър Цончев ”. Мястото е в центъра на града и оттова непрекъснато минават непознати посетители.

Според шефа на Оперативна програма „ Общински пазари ” Стефан Султанов отговорни за боклука са противозаконните търговци, които продават стоката си пред входа на пазара. „ Контейнерите ни са на 30 метра от това място - мързи ги да отидат до такава степен! Гарантирам ви, че този отпадък не е от търговците на пазара ”, безапелационен е Султанов.

Според него сметището се оформя непрекъснато и някой би трябвало да го чисти. Уведомявал е за противозаконните търговци Национална агенция за приходите, полицията и районното кметство. „ Младши контрольор Балев от Национална агенция за приходите два месеца подред идваше, глобяваше и гонеше. Час след заминаването му „ търговците ” отново са на тротоара. Как да се борим с това ”, чуди се шефът на „ Общински пазари ”.

Последната му концепция е там да се сложат огромни кашпи с цветя. Така нарушителите няма да имат място на тротоара и в случай че желаят да търгуват, ще би трябвало да продават стоката си напряко на асфалта на „ Шести септември ”.

„ Те вършат четири нарушавания по едно и също време. Първо, не се регистрират на Национална агенция за приходите. Второ, не заплащат тротоарно право. Трето, пречат на пешеходците. И четвърто - натрупат този отпадък ”, изброи прегрешенията на нередовните търговци Стефан Султанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР